Так звані громадські організації, які під виглядом соціальних опитувань провели збір особистих даних виборців для підкупу, пов’язані із заступником начальника виборчого штабу Петра Порошенка Сергієм Березенком.

Про це йдеться у сюжеті Bihus.Info, передає УКРАЇНСЬКА ПРАВДА.

Журналісти стверджують, що у січні 2019 року відбувся масштабний збір особистих даних виборців на користь чинного глави держави і кандидата в президенти Порошенка.

Відповідальність за опитування взяла на себе громадська організація "Інститут розвитку і сприяння демократії", яка виникла у грудні 2018 року.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Сітка" - це піраміда фінансово вмотивованих агітаторів, які самі голосують за кандидата і залучають до голосування за нього інших виборців на платній основі", - пояснили журналісти.

За даними розслідування, ГО "Інститут розвитку і сприяння демократії" пов’язана із Березенком.

Окрім того, зазначена ГО має двох засновників – Іван Добровольский, донедавна помічник нардепа від БПП Сергія Олексієва, і Юрій Гойда, у якого є спільна компанія - "Аутсорсинг груп "Посіпаки" - із Марком Адамовським.

Марк - племінник мультимільйонера Андрія Адамовського, який раніше працював в бізнесі з Олександром Грановським - нардепом від БПП.

Також Гойда і Добровольський у грудні 2018 заснували ГО - "Центр демократичного суспільства", яка отримала право стати офіційним спостерігачем на виборах президента.

На сторінці організації у Facebook немає жодної інформації про неї.

"Юридична адреса ГО "Центр демократичного суспільства" – вул. Олевська 3А, кабінет №3. Насправді ж там невеликий родинний ресторан", - розповідають журналісти.

Крім того журналісти нагадали про конфлікт у Сумах, де штаб БПП перевіряла поліція через повідомлення про підкуп виборців.

Варто нагадати, що ГО "Солідарність" у червні 2018 році розмістила рекламних бордів президента на 400 тисяч гривень без пояснень про джерела фінансування.

"Фактично по всій Україні діють три потужні ГО із сотнями або навіть тисячами агітаторів і непрозорим фінансуванням. Ці організації тісно пов’язані із БПП і близькими до президента депутатами", - резюмують журналісти.

Нагадаємо, поліція повідомила про чотири найрозповсюдженіші схеми підкупу виборців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, соратник лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Сергій Соболєв розповів про імовірні "фінансові махінації" між чинним главою держави Петром Порошенком та Росією.

Також Знай.ua писав про те, що українка поскаржилася на незадовільну роботу працівників виборчої дільниці у Харкові, через яких вона не зможе проголосувати на виборах президента 31 березня.