Стало відомо про масштабну кібератаку з боку Росії з метою впливу на президентські вибори в Україні.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це заявив президент Петро Порошенко у ході зустрічі з представниками IT-індустрії, передають ЗМІ.

Глава держави підкреслив, що в ході виборів-2019 24 і 25 лютого Центральна виборча комісія України (ЦВК) піддалася кібератаці з боку Російської Федерації.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Порошенко зазначив, що "РНБО розробили механізми захисту разом з СБУ, департаментом інформаційної безпеки та поліції з кіберзахисту ЦВК спільно з нашими американськими партнерами".

"Вчора і позавчора відбулися DDoS-атаки з боку РФ", - заявив президент.

хакер
хакер

Він також зазначив, що після цього в Одесі пройшли переговори з представниками Збройних сил і Держдепартаменту США про співробітництво у сфері кібербезпеки, яка сьогодні є надважливою складовою національної безпеки України.

Нагадаємо, голова словацького зовнішньополітичного відомства і голова ОБСЄ Мирослав Лайчак зробив Україні несподівану пропозицію.

місія ОБСЄ
місія ОБСЄ

Так, політик запропонував переглянути рішення про заборону російським спостерігачам бути присутніми на майбутніх виборах президента, які пройдуть у березні.

Про це він заявив у ході телефонної розмови з главою МЗС України Павлом Клімкіним, пишуть ЗМІ Словаччини.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Кремлі заявили про "втручання" у вибори президента Інтерполу "фаворитом" вважають генерал-майора російської поліції, а також віце-президента організації Олександра Прокопчука.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Таким чином довірена особа Путіна прокоментував звернення чотирьох сенаторів США до президента Америки Дональду Трампу і Генеральної асамблеї Інтерполу про те, щоб вони завадили росіянину зайняти цей пост.

Також Знай.ua писав про те, що Путін прокоментував рейтинг Порошенко, Тимошенко і Зеленського.