Петро Порошенко заявив, що не пустить спостерігачів з боку Росії на президентські вибори у березні 2019 року.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву глави держави.

У повідомленні йдеться, що Президент має намір віддати наказ Державній прикордонній службі України не пускати спостерігачів від РФ на президентські вибори.

"Я, як президент України, віддам наказ, як верховний головнокомандувач, Держприкордонслужбі України не пустити спостерігачів від Росії. І гарантую вам і українському народу, що наказ верховного головнокомандуючого буде виконаний", - підкреслив Порошенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

вибори в Україні
вибори в Україні

Президент пояснив своє рішення тим, що Росія буде всіляко намагатися вплинути на волевиявлення громадян України, але їй це не вдасться.

"Президент РФ Володимир Путін вважає, що буде набагато дешевше підірвати стабільність України зсередини і забезпечити свій вплив на волевиявлення українських громадян і через механізми медійної підтримки, і через механізми фінансового втручання, і через організаційні методи, через п'яту колону. І на церкву були свої плани. Ми не дамо цього зробити, так як ми не дали цього зробити в травні 2014 року, як не дали цього зробити в жовтні 2014-го. Ми тоді були значно слабшими, і ми не дамо цього зробити зараз. Ми захистимо Україну" , - додав він.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Вибори повинні бути вільними і справедливими. Вибір людей повинен бути захищений. Україна повинна в цих президентських і парламентських виборах пройти тест на демократію", - підкреслив глава держави.

Окрім того Порошенко зазначив, що найвищою оцінкою його роботи як президента і верховного головнокомандувача, була заява Путіна, що "вони будуть раді будь-якому кандидату, крім Порошенко".

"Не дочекаєтесь", - резюмував він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо продажу землі.

Згідно з документом, мораторій на відчуження сільськогосподарських земель продовжено до 1 січня 2020 року.

Як повідомляв раніше Знай.ua, кандидати в президенти на виборах-2019 подали разом з пакетом документів у ЦВК е-декларацію.

Також Знай.ua писав про те, що для реанімування репутації ботів українські політики замовляють у медіа-фірм.