Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо продажу землі. Згідно з документом, мораторій на відчуження сільськогосподарських земель продовжено до 1 січня 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні сайту Верховної Ради.

Порошенко підписав №9355-5 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України про продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель" у понеділок, 4 лютого. Закон було повернуто до стін парламенту з підписом глави держави, незважаючи на рекомендації Міністерства економічного розвитку і торгівлі України ветувати рішення депутатів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні передбачає, що власники земельних паїв не можуть вільно розпоряджатися ними, а єдиним способом передачі землі в користування залишається договір оренди.

Раніше в Україні заборону на продаж землі продовжували вже сім разів. У результаті власники паїв здають ділянки в оренду на строк до 49 років великим холдингам за ціною всього лише близько 3 тис. грн за га на рік.

Водночас, в Україні відсутня інфраструктура для запровадження ринку купівлі та продажу сільськогосподарської землі, що є формальною причиною для продовження мораторію.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко підписав закон про можливість зміни підпорядкованості релігійних організацій, закон про можливість переходу церковних парафій в Православну церкву України (ПЦУ).

Як повідомляв портал "Знай.uа", на сторінці студії "Квартал 95" з'явилося відео про те, як виглядає робочий день Зеленського, яке вже переглянули понад сотні тисяч разів.

Також "Знай.uа" писав, що Петро Порошенко, який виступив сьогодні з промовою на форумі БПП, спробував дискредитувати своїх головних конкурентів - Юлію Тимошенко з партії "Батьківщина" і лідера партії "Слуга народу" Володимира Зеленського.