Український президент Петро Порошенко підписав закон про можливість зміни підпорядкованості релігійних організацій, закон про можливість переходу церковних парафій в Православну церкву України (ПЦУ).

Цю інформацію повідомили в понеділок, 28 січня в прес-службі Президента України.

"Прикінцевими положеннями закону встановлено, що релігійна організація, в разі прийняття рішення про зміну своєї підпорядкованості, повідомляє про таке рішення центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії, або обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям, а в Автономній республіці Крим, Раді міністрів Автономної республіки Крим, які забезпечують оприлюднення цього рішення на своєму офіційному сайті". йдеться в повідомленні

Даний закон передбачає механізми регулювання процесу зміни підпорядкованості релігійної організації в Україні та за її межами.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Закон вказує фактичний процес зміни юрисдикції, а саме, що тільки рішенням про зміну підпорядкованості та внесення змін чи доповнень до статуту приймається загальними зборами релігійної громади і не менш ніж двома третинами від її складу. Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади. Рішення про зміну підпорядкованості та внесення відповідних змін або доповнень в статут завіряється підписами членів релігійної громади.

Також Закон визначає перелік необхідних документів для реєстрації статуту (положення) релігійної громади. В Законі зазначено, що він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, на цьому тижні Петро Порошенко оголосить про своє висунення на другий президентський термін. У цьому переконують люди з його оточення. Заявить про рішення пізніше, ніж його прямі конкуренти: Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський та Анатолій Гриценко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на сторінці студії Квартал 95 з'явилося відео про те, як виглядає робочий день Зеленського, яке вже переглянули понад сотні тисяч разів.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі опублікували розміри збитків, які нанесені шатдауном в США.