Голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні відповіла на заяву українського президента Петра Порошенка про намір подати заявку на членство у 2024 році.

Сталося це після неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бухаресті, передає Радіо Свобода.

"Я не коментуватиму, що може статися у 2024-му, але впевнена, що наші найближчі цілі, зокрема, план 20 досягнень Східного партнерства до 2020 року – цілком реальні й виконувані. Вони позитивно вплинуть на життя громадян і в державах-партнерах, і в самому Євросоюзі. У цій прагматичній співпраці ми можемо досягнути чудових результатів". Федеріка Могеріні

Федеріка Модеріні

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Крім того, дипломат зазначила, що всього десять чи п'ять років тому, багато речей у нинішніх відносинах ЄС і України, було важко уявити: зокрема, зону вільної торгівлі та безвіз.

Нагадаємо, що під час форуму чинний президент Петро Порошенко підтвердив наміри балотуватися на другий термін. Інші фаворити перегонів – лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, шоумен Володимир Зеленський, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко і засновник "Опозиційної платформи" Юрій Бойко – вже офіційно зареєструвалися кандидатами. Загалом станом на даний час загальна кількість охочих поборотися за посаду – 20 осіб.

В ході першого 40-хвилинного виступу глава держави зазначив, що Україні бракує "відвертого діалогу":

"Можливо, комусь така мета здається занадто амбіційною, нереалістичною. Держава ще дуже слабка. Так само, як і економіка, яка щойно відновила своє зростання після затяжної кризи, пов'язаної з війною. І кількість бідних людей тому все ще дуже велика. Знаю, що мільйони українців із тривогою думають про сьогодення і не впевнені в завтрашньому дні", – заявив Порошенко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський показав Україні все, що зробить після виборів.

Також "Знай.ua" писав, Вакарчук зізнався, за ким піде на вибори.