Кандидат у президенти України від партії "Слуга народу" Володимир Зеленський оприлюднив свою передвиборчу програму:

"Україна, де відкрити бізнес можна за годину, отримати закордонний паспорт – за 15 хвилин, а проголосувати на виборах – за одну секунду, в Інтернеті. Де немає оголошень " Робота в Польщі". країна, з якої не поїдуть наші діти. А тепер про те, як це зробити. Те, що я презентую, – це не просто моя програма. Це мої цінності. Це те, у що я вірю і чому готовий служити", - йдеться в коментарі до програми.

Народовладдя через референдуми

"Слуга народу" (комедія "Кварталу 95" із Володимиром Зеленським)
"Слуга народу" (комедія "Кварталу 95" із Володимиром Зеленським)

Саме воля народу, висловлена на референдумі 1 грудня 1991 року, – народила Україну як державу. З того часу в нас не було референдумів, на яких народ вирішував би щось, вважає Зеленський.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Перший законопроект: "Про народовладдя". Народ України буде формувати основні завдання для влади через референдуми та інші форми прямої демократії.

Людина – вища цінність!

Пенсійна реформа в Україні 2019
Пенсійна реформа в Україні 2019

Держава для Людини, а не Людина для держави. Повага до людської гідності повинна стати основним принципом у діяльності держави. Реформи мають позитивно відображатися на кожній Людині, а не на десятьох сім’ях.

Справедливість і Рівність усіх перед Законом

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Законопроекти у цьому напрямі: "Про зняття недоторканності з Президента України, народних депутатів і суддів"; "Про імпічмент Президента України"; "Про відкликання народного депутата України".

Вибори до Парламенту та місцевих рад мають проходити за відкритими списками. "Кнопкодавство", "депутатські прогули" – автоматична підстава для позбавлення депутатського мандату.

Судова гілка влади повинна стати Владою, а не прислужником у Президента, уряду, Парламенту, місцевої влади.

Професійна армія має стати школою лідерства і свободи.

ЗСУ
ЗСУ

Армія повинна бути престижною службою, де отримані навички і знання будуть успішно застосовані і в реальному секторі економіки.

Рух України до НАТО та інших подібних об’єднань – запорука нашої безпеки, яка повинна отримати підтвердження через всеукраїнський референдум.

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

Органи правопорядку

Поліцейські
Поліцейські

повинні припинити займатися економічним тиском на бізнес і повернутися до виконання своїх прямих обов’язків із забезпечення безпеки громадян. Час повернути довіру до правоохоронних органів, яку ми плекали на початку реформи. СБУ не буде займатися економічними злочинами.

Заміна податку на прибуток податком на виведений капітал дасть бізнесу більше свободи для розвитку і знизить адміністративний тиск. Платити податки мають усі.

Бюджет держави

Державний бюджет України на 2019 рік
Державний бюджет України на 2019 рік

повинен стати народною казною, а не системою забаганок народних депутатів.

Формування прозорого ринку землі.

Україна повинна перейти на забезпечення своїх потреб за рахунок власних енергетичних ресурсів, ставши згодом їхнім експортером на європейський ринок.

Не боротьба з корупцією, а перемога над нею

НАБУ
НАБУ

Нульова толерантність до корупції на всіх рівнях. Підозрюваний у корупції не вийде під заставу. Засуджений за корупцію отримає конфіскацію майна і довічну заборону обіймати державні посади

Здорова та освічена нація

булінг у школі
булінг у школі

Професії лікаря та вчителя повинні стати престижними і високооплачуваними. Лікарні і школи отримають сучасне обладнання, оновлять свою інфраструктуру. Скоротити адміністративну надбудову системи охорони здоров’я та освіти.

українська медицина
українська медицина

Найважливіший крок в охороні здоров’я – перехід до страхової медицини. Пацієнт буде сам визначати програму страхування, обирати заклад, лікаря, спосіб лікування. Базовий рівень страхування для малозабезпечених верств населення – за рахунок держави.

Електронна країна

засідання уряду
засідання уряду

Держава забезпечить усіх мешканців доступом до швидкого Інтернету, що буде сприяти розвитку цифрової грамотності населення незалежно від віку.

Уся інформація про формування та використання бюджетів, проведення тендерів, закупівель, аукціонів буде в загальному доступі. Публічні процеси будуть автоматизовані, адже комп’ютер хабаря не бере. Послуги, які можуть надаватися електронно, будуть впроваджені першочергово.

Нагадаємо, кандидат у президенти України зганьбився на форумі у Давосі.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський відзначає подвійне свято. Також "Знай.ua" писав, оприлюднено сімейний архів іменинника з "Кварталу 95".