Голова словацького зовнішньополітичного відомства і голова ОБСЄ Мирослав Лайчак зробив Україні несподівану пропозицію. Так, політик запропонував переглянути рішення про заборону російським спостерігачам бути присутніми на майбутніх виборах президента, які пройдуть у березні.

Про це він заявив у ході телефонної розмови з главою МЗС України Павлом Клімкіним, пишуть ЗМІ Словаччини.

місія ОБСЄ
місія ОБСЄ

За інформацією журналістів, під час розмови Лайчак висловив глибоке співчуття з приводу відповідного рішення Верховної Ради. Він закликав українську сторону продовжувати шукати всі можливі рішення, які дозволили б акредитувати на виборах всіх спостерігачів від Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто нагадати, що в Телеграм-каналі "Команда Зеленського" було опубліковано пост про те, що партія набирає найбільшу в історії країни команду спостерігачів. Проте, як заявляє команда Зеленського, вони не можуть обійтися без якісної юридичної допомоги на місцях проведення виборів. Як стверджує канал, за місяць вони зуміли отримати приблизно 20 тисяч заявок допомоги від спеціалістів і компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що людина Путіна подала голос з-за поребрика і вважала за потрібне висловитися про українську столицю. Мовляв, Київ чекає на звільнення. Пост Сергія Маркова, колишнього депутата нелегітимної Держдуми, миттєво підхопили в ЗМІ, а в соціальних мережах почали висміювати його фантазії, передає видання Новини Україна.

Нагадаємо, Путін відправить "своїх жінок" шпигувати за виборами в Україні.

Як повідомляв Знай.uа за Зеленським стежить СБУ: "Квартал 95" б'є тривогу.

Знай.uа писав, у Німеччині заговорили про спостерігачів у Керченській протоці: Путін сказав своє слово.