Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала поблизу окупованого Луганська важке озброєння бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

У Міноборони вже відзначили, що Росія продовжує грубо порушувати раніше досягнуті домовленості у Мінську з відведення важкого озброєння.

Крім того у звіті ОБСЄ відзначається, що у районі Боково-Платово вдалося виявити двадцять дві одиниці систем залпового вогню, які належать бойовикам. Також у Міусинську знаходиться шість систем, а поблизу Садового - вісім одиниць.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Більше того поблизу Міусинська окупанти також зосередили 12 гаубиць Д-30, 10 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", сім танків Т-72 і чотири зенітних ракетних комплексів 9К35 "Стріла-10".

Також два танки бойовиків, 17 гаубиць (вісім 2A36 "Гіацинт-Б" і дев'ять 2А65) командування збройних формувань РФ розташувало на південно-заході від Луганська в районі Кришталевого. А шість самохідних гаубиць 2С1, 11 причіпних гаубиць (п'ять 2А65 і шість Д-30) і чотири протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" зафіксовано поруч з Боково-Платово.

Разом з тим варто відзначити, що протягом листопада 2018 року українські військові завдали проросійським бойовикам на Донбасі значних втрат.

Він відзначив, що бойовик продовжують ігнорувати Мінські домовленості та фактично кожного дня провокують українських військових вогнем з різних видів озброєння. Проте за підсумками листопада підрозділи російських окупаціних сил не дорахувались 65 вбитих та 90 найманців, які отримали різного роду поранення.

Небойові втрати склали шестеро окупантів (порушення заходів безпеки, ДТП, смерть в результаті отруєння алкоголем), і дев'ять отримали поранення.

Проте він відразу ж додав, що ця цифра може значно збільшитись, адже ватажки бойовиків приховують реальні втрати. Адже кремлівські куратори наказують занижувати офіційну кількість втрат у зв'язку з "призовом на військову службу за контрактом" і небажанням останнім часом захищати "кордони республіки".

Офіцер ЗСУ зауважив, що більшість бойовиків, які брали участь в бойових діях протягом перших років війни, вже розчарувалися в ідеях "русского міра" і т.зв. "Новоросії", тому звільняються з підрозділів російсько-окупаційних військ.

Нагадаємо, обстановка на Донбасі загострюється, українські воїни майстерно ліквідували двох найманців.

Як повідомляв "Знай.ua", зникнення юної дівчини перелякало всю Україну, батьки благають про допомогу.

Також "Знай.ua" писав, що ВПС Бельгії перехопили російські військові винищувачі.

Колишній бойовик "ДНР" Володимир Бакланов підтвердив присутність російських військ на Донбасі