За минулу добу окупаційні війська понад 15 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, при цьому тричі застосовуючи озброєння, заборонене Мінськіми угодами.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції об'єднаних сил в Facebook.

Наразі вже відомо, що бойовики обстріляли величезну кількість позицій український військових у тому числі із зброї, яка прямо заборонена Мінськими угодами.

"За минулу добу ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Піски, Невельське, Мар'їнка, Славне, Тарамчук, Красногорівка, Чермалик, Богданівка, Павлопіль і Лебединське. Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював оборонні укріплення Об'єднаних сил поблизу Кримського, Пєсков і Невельського", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Крім того відзначається, що у ході обстрілів українські військові не постраждали.

Разом з тим варто відзначити президент України Петро Порошенко опублікував інформацію про кількість військових та техніки Росії, яка знаходиться на кордоні з Україно.

Загалом навколо України знаходитья близько 80 тисяч військовослужбовців РФ, близько 1400 артилерійських та ракетних систем, 900 танків, 2300 броньованих машин, близько 500 літаків і 300 вертольотів. Усе це розміщено на території тимчасово окупованого Донбасу та Криму.

Також Росія має понад 80 кораблів в акваторіях Чорного, Азовського та Егейського морів та 8 підводних човнів, які виконують бойові завдання. З них ударних – 23 кораблі і 6 підводних човнів.

"Сьогодні передав Збройним Силам України озброєння та військову техніку – маємо бути готові до можлививх актів агресії РФ, яка стягнула віська та техніку до українського кордону. Ми не дамо РФ повернути колесо нашої історії назад, у минуле. Кожного дня ми підтверджуємо нашу незалежність. Вільній європейській Україні – бути!", - дадав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, Макрон змусив Путіна дотримуватися мінських угод на полях "Великої двадцятки".

Як повідомляв "Знай.ua", 3 грудня почнуться збори військовозобов'язаних, кого стосуватиметься і що потрібнознати.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, скільки росіян намагалися увірватися в Україну.

Українські військові кораблі зайшли в контрольовану окупантами Керченську протоку