Українці не на жарт стривожені гігантськими чергами до військкоматів. Дивний інцидент стався у Мелітополі (Запорізька область).

У суботу, 1 листопада, біля одного з мелітопольських військкоматів утворилася величезна черга, яка не на жарт перелякала місцевих жителів, передає "Політека".

В Україні поки не оголосили мобілізацію, але чоловіки вирішили взяти відомство "штурмом".

За словами співробітників військкомату, ситуація знаходиться під контролем. Там зазначили, що багато військовозобов'язаних, які належать до першої черги резерву, вирішили просто скористатися вільною суботою і відзначитися для обліку.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

В органі місцевого військового управління нагадали, що резерв призначений для комплектування збройних сил та інших військових формувань, які прибувають для виконання обов'язків служби за викликом їх командирів як у мирний час, так і в особливий період.

Також відомо, що в черзі перебували люди, які можуть проходити як контрактну, так і строкову службу.

У військкоматі додали, що все йде за планом і нічого екстраординарного не відбувається.

Нагадаємо, український президент Петро Порошенко розповів подробиці введення військового стану на території країни. Про це гарант повідомив в інтерв'ю національним телеканалам. Порошенко заявив, що замовив розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Після Ради, ввечері я замовив розмову з Путіним. Відповідь я не отримав, тому я попросив канцлера Німеччини Ангелу Меркель поговорити з Путіним про звільнення наших військових".

Також український лідер зазначив, що на кордоні з Україною значно зросла кількість російської бойової техніки.

"Розвідка надала нові дані, що кількість російських танків вздовж кордону зросла в три рази", - повідомив президент. "Я дуже вдячний, що Верховна Рада (не дивлячись на те, що там відбувалося) швидко відреагувала".

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що в районі проведення операції об'єднаних сил на Донеччині за день, 29 листопада, поранений один військовий, ще один пропав без вісті.