З 3 грудня розпочинається цикл масштабних зборів з резервістами і військовозобов'язаними. Про це повідомляє прес-служба МОУ, передає Хвиля.

Як повідомляють у прес-службі: "однією із складових підготовки ЗСУ до відбиття збройної агресії є підготовка людських резервів. З цією метою з 3 грудня розпочинається цикл масштабних заходів за збором резервістів і військовозобов'язаних".

У МОУ наголошують, що всі заходи планують завершити до початку новорічних свят.

"Введення правового режиму воєнного стану, серед іншого, передбачає уточнення завдань Збройних Сил України і, зокрема, Сил територіальної оборони", — йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Зокрема, будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб), так і в складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином, передбачається, що всі заходи будуть завершені до початку новорічних свят.

В областях, в яких введено воєнний стан, передбачається проведення масштабних зборів з військовозобов'язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб. Під час зборів буде проведено бойове злагодження бригад і батальйонів територіальної оборони з метою підготовки до захисту своїх областей.

У той же час, заходи мобілізації будуть проводитися тільки у випадку відкритої агресії, але в такому випадку в ЗСУ будуть призиватися не тільки ті особи, які перебувають на зборах, але і всі резервісти та військовозобов'язані, які приписані до комплектування Збройних Сил України.

Раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон № 9338, який затверджує його указ про запровадження в Україні військового положення. Воєнний стан було введено з 14:00 26 листопада і триватиме 30 днів - до 14:00 26 грудня 2018 року.

З 3-го грудня розпочинається цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними Введення...

Geplaatst door Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine op Zaterdag 1 december 2018

Нагадаємо, на даний момент, полонені українські моряки розміщені на карантин в одиночних камерах. Подібна процедура зазвичай займає від 7 до 10 днів, які йдуть на медичний висновок про стан здоров'я того, хто опинився в СІЗО і перевірку їх документів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 1 грудня, стало відомо, що Служба безпеки України викликала на допит священнослужителів Сарненської та Рівненської єпархій Української православної церкви Московського патріархату.

Також "Знай.uа" писав, в Україні - військове положення, що варто знати кожному з нас.