Спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів, що протягом одного дня, в Україну не пустили сто росіян.

У той же час, за його словами, протягом дня Росія не пустила на свою територію 40 українців, повідомляє УП.

"Незважаючи на заяви Росії, що вона не буде вводити дзеркальні дії щодо України, тільки за вчора в Росію не було пропущено 40 українських громадян", - зазначив він.

Він також зазначив, що Україна відмовила у в'їзді росіянам з різних причин.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Непідтверджена мета поїздки, частина з них перевищила термін попереднього перебування в Україні, а деякі не мали належних документів для перетину кордону, зокрема, намагалися проїхати за внутрішніми паспортами РФ, хоча за українським законодавством, повинні були їхати за закордонними паспортами", - повідомив Демченко.

Раніше ми писали, що Україна здійснила заборону на в'їзд на свою територію чоловікам з Російської федерації у віці від 16 до 60 років. Потрапити на територію країни можуть лише ті, хто прямує в зв'язку з гуманітарними цілями – наприклад, похорон чи поминки.

У зв'язку з прийняттям такої міри на пропускних пунктах на кордоні посилився контроль. У Держприкордонслужбі уточнюють, що прикордонники безпосередньо в пункті пропуску під час співбесіди будуть вирішувати, пропускати росіян чоловічої статі та призовного віку в Україну.

Ця подія викликала бурхливу реакцію користувачів соціальних мереж, причому як в Україні, так і Росії.

Петро Цигикало розповів, що його відомство переведено в 1-й рівень боєготовності, кордон охороняється за посиленим варіантом, наряди на кордоні з Росією і аннексованим Кримом посилені.

"Обмежений в'їзд іноземців – насамперед, громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації у віці з 16 до 60 років, осіб чоловічої статі"

"Знай.uа" повідомляв, хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.

Також ми писали про те, що слід знати кожному з нас про військовому становищі.