Після того, як президент України Петро Порошенко оголосив у країні воєнний стан, а бойовики на Донбасі почали нарощувати свої сили, окупаційне командування вирішило терміново доукомплектувати підрозділи "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР".

Цю інформацію повідомив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Тимчук розповів, що бойовиків привели в боєготовність. На сході України окупанти проводять комплекс заходів по нарощуванню їх боєздатності.

"Йде доукомплектування озброєнням і військовою технікою, приховане доукомплектування "резервістами" (часто в примусовому порядку). "2-й АК ЛНР" отримав на доукомплектування не менше 40 одиниць озброєнь і військової техніки (в основному бронетехніку і автомобілі, з баз зберігання або відремонтовані). В обидва корпуси вже надійшло поповнення загальною кількістю понад 700 осіб (як з "покликаних", так і з числа "підготовлених" в навчальних центрах на окупованій території і в РФ, а також в окремих випадках – російських найманців, в основному з числа "звільнених" російських військовослужбовців). За рахунок цього ресурсу екстрено комплектуються бойові частини і підрозділи окупаційних військ" Дмитро Тимчук

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, в районі проведення операції об'єднаних сил на Донеччині за день, 29 листопада, поранений один військовий, ще один пропав без вісті.

Так, протягом дня на Донеччині зафіксовано дев'ять обстрілуів українських позицій з боку бойовиків, зокрема 5 разів з забороненого мінськими домовленостями озброєння. Під обстрілом бойовиків опинилися українські позиції в районі населених пунктів Кримське, Вільний, Луганське, Авдіївка, Чермалик, Гнутово, Водяне, Тарамчук.

Портал"Знай.uа" повідомляв, хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.

Також ми писали про те, що слід знати кожному з нас про воєнний стан.