Напередодні дня виборів на адреси українців почали приходити сумнівні листи – із реєстрацією невідомих виборців та на неіснуючі номери квартир. Куди звертатися у разі виявлення подібних фактів, дізнавалися Знай.ua.

Київ та Харків стали лідерами по кількості зареєстрованих виборців на одній адресі – тут було виявлено одразу кілька сотень осіб. Ця інформація одразу призвела до палких обговорень в соціальних мережах.

"У випадку виявлення в попередніх списках виборців невідповідностей, зокрема таких як неправильного включення осіб до списку виборців, особа має право у відповідності до ст. 32 Закону України "Про вибори Президента України" звернутися з заявою до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці", – зазначає адвокат, громадський правозахисник Арсен Марінушкін.

У заяві необхідно розповісти про допущені помилки при складенні попереднього списку виборців із зазначенням всіх виявлених обставин та додати до заяви всі документи, що підтверджують це.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Слід звернути увагу, що така заява може бути подана не пізніш як за 5 днів до дня виборів, інакше, така заява залишається без розгляду. Водночас, про можливу спробу фальсифікації під час формування списків виборців необхідно повідомити також правоохоронні органи", – розповідає адвокат Арсен Марінушкін.

А перевірити правильність даних можна навіть в режимі он-лайн.

Вибори Президента відбудуться вже цієї неділі, тож не проґавте момент та вчасно здійсніть перевірку.

Раніше Знай.ua писав про вибори президента України: людям нагадали, що потрібно перевірити та які документи взяти із собою.

Також Знай.ua повідомляв, що Гройсман вигадав для українців "еліксир безсмертя": до 80 доживуть всі, іншого виходу немає - вік виходу на пенсію будуть поступово підвищувати.