Як відомо, у неділю, 31 березня 2019 року, відбудуться чергові вибори Президента України.
Кожен виборець може особисто перевірити свої персональні дані у відділі ведення Державного реєстру виборців та звернутися із заявою щодо неправомірного включення або невключення до Реєстру, виправлення недостовірних відомостей, неправильностей у персональних даних, пише Дрогобич.Інфо.

Насамперед це стосується громадян, які:

  • голосуватимуть уперше;
  • виявили неточності в своїх персональних даних або взагалі були відсутні в списках виборців під час попередніх виборів;
  • ставали на консульський облік у відомчих установах МЗС;
  • проходили строкову військову службу та звільнилися у запас; звільнились із установ виконання покарань;
  • змінили прізвище чи місце проживання протягом останнього періоду;
  • мають інформацію (документально підтверджену) про помилкове включення до списків осіб, які вже не проживають за адресами, вказаними у списках виборців (померли або змінили місце проживання).

Також перевірити свої дані можна не виходячи з дому, завдяки мережі Інтернет. Для цього необхідно зайти на офіційний веб-сайт "Державний реєстр виборців" та скористатися програмним ресурсом "Особистий кабінет виборця".
Раніше ми писали, що поки політики зчепилися в передвиборній гонці, а пенсіонери чекають заангажованих гостей з безкоштовною гречкою, можна розібратися, як зареєструватися на вибори - 2019, не виходячи з дому. Адміністративний суд України опублікував відео-інструкцію по тому, як це зробити.

Для того, щоб знайти своє ім'я в списках виборців, досить зайти на сайт Державного реєстру виборців, а там в "Кабінеті виборця" вказати свої ім'я та прізвище, адресу електронної пошти та місце проживання. Після цих нехитрих дій вам на пошту повинен буде прийти код, необхідний для отримання підтвердження, номер і адресу виборчої дільниці.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців
Показати ще

Нагадаємо, від них залежить здоров'я і життя українців: що потрібно знати про облгази.

Як повідомляв Знай.uа, Коломойський відсудив у "Нафтогазу" $4 мільйони.

Знай.ua писав, суми в платіжках українців виросли в три рази, "Нафтогаз" шукає крайніх.