Facebook пообіцяв перед початком президентських виборів в Україні заборонити розміщення реклами із-за меж України та посилити контроль за виконанням правил.

Цю інформацію повідомили в прес-службі соціальної мережі Facebook, передає Укрінформ.

"Зараз на українських виборах ми плануємо тимчасово розширити нагляд за виконанням правил і заборонити розміщення передвиборної реклами з-за кордону". заявив представник компанії

Крім того, в Facebook відзначили, що мають засоби для визначення, які з рекламних повідомлень і активностей відбуваються з-за кордону.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Передвиборчою рекламою ми вважаємо ту, яка стосується політиків, політичних партій," мобілізації виборців "і / або прагнення утримати виборців від участі у виборах. Політичні слогани і партійна символіка також входять в перелік. Ми визначаємо, що рекламне повідомлення приходить з-за кордону, аналізуючи активність особистості, рекламного профілю і сторінки". розповіли в компанії

У Facebook не стали коментувати рівень загрози втручання у вибори в Україні.

За словами представника компанії, можливість іноземного втручання є одним з факторів, який враховується при плануванні особливої політики щодо певної країни, в якій наближаються вибори.

Нагадаємо, що в середу, 16 січня, президент України Петро Порошенко провів у Києві зустріч з іноземними дипломатами, в ході якої обговорили тему президентських виборів, які відбудуться вже навесні 2019 року.

У ході зустрічі з дипломатами Порошенко розповів про те, що Росія вже намагається вплинути на хід виборів в Україні. Президент заявив, що операція по втручанню Росії у президентські і парламентські вибори в Україні ведеться повним ходом.

Як повідомляв раніше Знай.uа, в Україні почалася передвиборна гонка, в ході якої кандидати нагодують виборців черговою порцією обіцянок і клятв.

Також Знай.uа писав про те, що у вівторок, 15 січня в Центральній виборчій комісії свої кандидатури в президенти України подали ще три людини, повідомляє ЦВК.