Facebook видалив сторінку львівської спільноти під назвою "Varta 1", яка налічувала понад 430 тисяч учасників.

Спершу адміністраторам спільноти надійшло повідомлення про те, що сторінку заблокували через недотримання загальних положень та умов соціальної мережі. Згодом надійшло сповіщення, що сторінку видалено назавжди.

Засновник і координатор спільноти, а також депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, розповів на своїй особистій сторінці у Facebook, що причини видалення поки не відомі.

"Причини не повідомив — лише те, що група видалена з Facebook. Наразі жодної причини, лиш повикидало всіх адміністраторів групи з Facebook. Пробуємо звертатися в техпідтримку за поясненнями", – повідомив Ігор Зінкевич.

Сторінку видалили у п'ятницю, 4 січня.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Роботу спільноти Львова у Facebook блокують вже не вперше. Зокрема, 1-го вересня 2017 року групу також блокували. Засновник спільноти Зінкевич був змушений налагоджувати діалог з представником соціальної мережі Facebook в Україні. Тоді сторінку "Varta 1" вдалося розблокувати. До розблокування долучилися навіть українські консульства в США та Нідерландах. За 4 дні найпопулярніша спільнота у Львові відновила свою роботу в соціальній мережі Facebook.

Спільнота Varta1 була створена у 2013 році на тлі державних подій. У спільноті обговорювалися поточні новини Львова, питання безпеки дорожнього руху тощо.

Нагадаємо, що у Львові у середу, 2 січня, під час проведення ремонтних робіт стався обвал, у результаті якого постраждав працівник ЛМКП Львівтеплоенерго.

Раніше портла "Знай.ua" повідомляв, що Facebook на межі краху, з'явилася сумна статистика за 2018 рік.

Також "Знай.ua" писав, що корпорація Facebook створила нейромережа, яка буде визначати справжність контенту. Facebook почав перевіряти фотографії і відео на достовірність.