У Варшаві заявили, що поважають підсумки першого туру виборів президента у сусідів, і підкреслили: він показує, що Україна - демократична країна.

Незважаючи на те, хто виграє на вибори президента України, вони доведуть той факт, що країна тримає прозахідний курс, звісно, якщо все пройде за демократичними стандартами. Примітно, що у Варшави немає фаворитів, адже Польща не втручається в справи інших націй. Про це наголосили в канцелярії президента Анджея Дуди.

"Ми раді, що перший тур виборів в Україні став доказом розвитку демократичних інститутів", - зазначив міністр канцелярії Кшиштоф Щерський.

За його словами, головним підсумком виборів повинна стати перемога демократії в Україні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Польща є прихильником прозахідного вектора України, а вільні демократичні вибори - це стандарт західної демократії", - наголосив глава прес-служби Дуди.

У Варшаві зазначили, що і надалі уважно стежитимуть за ходом виборчої кампанії перед другим туром.

"Починається зовсім нова кампанія і політична конкуренція, в якій беруть участь тільки дві людини, і, отже, буде повна реорганізація виборців і розподіл підтримки", - сказав Щерський.

У Дуди висловили сподівання, що Україна після виборів продовжить крокувати шляхом реформ і змін, які дозволять наблизитися до стандартів розвинених країн Заходу.

"Мета в тому, щоб ці вибори показали: Україна є країною із стабільною демократичною процедурою. Це буде ще одним аргументом на користь зближення України з Заходом, про що піклується Польща і чому вона допомагає", - підсумували у Дуди.

Нагадаємо, ЦВК залишилось опрацювати менше 10% бюлетенів: українці завмерли в очікуванні остаточних результатів.