Другий тур виборів президента України між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським відбудеться 21 квітня 2019 року. Зазначимо, що українці обиратимуть між керівником студії "Квартал 95" Володимиром Зеленським та чинним президентом Петром Порошенком.
Згідно з законом України про вибори, до другого туру виходить два кандидати, які в першому турі набрали найбільшу кількість голосів виборців. Станом на 20:00 3 квітня Центральна виборча комісія України обробила 99.99% протоколів. Жоден із кандидатів не набрав необхідного обсягу голосів, щоб виграти в першому турі.
Важливо відзначити, що другий тур виборів виникає коли в першому турі голосування жоден з офіційних кандидатів в президенти не набрали більш як 50% голосів виборців. За даними ЦВК Володимир Зеленський отримав 30.24% голосів, Петро Порошенко - 15.95%, Юлія Тимошенко - 13.40%.
За останніми даними, у голосуванні на виборах Президента України взяли участь 18 млн 887 тисяча 656 осіб.

Зазначимо, що 19 квітня також можуть відбутися дебати між Зеленським та Порошенком. Згідно з законодавством України, вони повинні проводитися в останню п'ятницю перед днем повторного голосування з 19 по 22 годину в прямому ефірі. Національна суспільна телерадіокомпанія України вже запросила кандидатів у президенти, що пройшли в другий тур, взяти участь у дебатах.

Нагадаємо, що кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що готовий до дебатів та висунув чинному президенту України та своєму опоненту на виборах 2019 умови, за яких вони мають відбутися.

Як повідомляв "Знай.ua", ЦВК оприлюднила дані про явку виборців:стало відомо, які області забезпечили перемогу Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що кандидати без електорату: 30 "лідерів думок" набрали менш як 1% голосів. Політичний експерт Громадського руху «Рідна країна» Валентина Різник прокоментувала результати виборів щодо кандидатів, які в першому турі не змогли набрати 1% голосів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще