До другого туру голосування залишилося трохи більше тижня. Фахівці з соціології заявили, що поки що ще не сталося нічого екстраординарного, щоб могло докорінно змінити ситуацію з виборами. Теоретично, дебати можуть вплинути, але з ними ситуація поки невизначена.

З другого туру з'явилися дані соцопитувань – відкритих і закритих. Так, за інформацією Центру Рзаумкова, у другому турі Володимира Зеленського готові підтримати 36,5 % українців, Петра Порошенка — 22,7 %.

Порошенко і Зеленський
Порошенко і Зеленський

Співробітникам групи "Рейтинг" 2500 респондентів відповідали на запитання "За кого ви проголосуєте, якщо ваш кандидат не пройде у другий тур?". Зрозуміло, було змодельовано сценарій "Порошенко vs Зеленський".

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Так, "Рейтинг" повідомляє, що основне перетікання голосів до Володимира Зеленського проходить від прихильників Юрія Бойка, Юлії Тимошенко, Олександра Вілкула, а також Ігоря Смешка. На частину голосів Анатолія Гриценка та Руслана Кошулинського може сподіватися Петро Порошенко. Але навряд чи цього достатньо для перемоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головні опоненти на виборах президента України Петро Порошенко та Володимир Зеленський зустрінуться в режимі тет-а-тет з главою Франції Еммануелем Макроном. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на джерела в дипломатичних колах. У повідомленні говориться, що перед другим туром президентських виборів в Україні пройдуть зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона з президентом України Петром Порошенком і кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, Аваков повстав проти Порошенка: гучна заява.

Як повідомляв Знай.uа Україна ввела нові санкції проти Росії: кого це торкнеться.

Також Знай.uа писав, Трамп приміряв образ Бетмена і відразу був покараний: такого не було ніколи.