Закордонний вояж Петра Порошенка більш насиченим, ніж у його конкурента Володимира Зеленського. Так, у Парижі обидва кандидати матимуть зустріч з Макроном. А от канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілася лише з президентом.

Чинний президент Петро Порошенко мав зустріч з Ангелою Меркель в Берліні. Меркель на спільній прес-конференції з Порошенком заявила, що вони обговорювали "повсякденні рутинні питання".

Канцлер Німеччини зазначила, що підтримує з президентом Петром Порошенко постійний діалог, який важливо зберегти.



Один з журналістів запитав у Меркель, що вона відповість, якщо її закинуть однобічну підтримку, адже чинного президента вона запросила, а його конкурента на виборах Володимира Зеленського - ні. Журналіст поставив у приклад французького президента Емманюеля Макрона, який сьогодні, 12 квітня, зустрінеться з обома кандидатами.

"Я вирішила запросити пана президента. Я з ним постійно спілкуюся, ми бачилися недавно на Мюнхенській конференції з безпеки, ми постійно зустрічаємося, у нас постійний контакт і постійні зустрічі, не залежно від виборів. . Я вирішила його запросити, оскільки для мене важливий з ним діалог ", - відповіла Меркель.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

І хоча Меркель не відповіла прямо, чому не покликала на зустріч Володимира Зеленського, справа тут, швидше за все, в німецькому прагматизмі. Меркель добре вивчила Порошенка і знає, чого від нього чекати. Він повністю синхронізує свої міжнародні кроки з Берліном. А Володимир Зеленський для них "темна конячка". Таку думку висловив політолог Кость Бондаренко

"Меркель і Карренбауер спілкуються з чинним президентом України, який для них уособлює офіційний зовнішній курс країни. Зеленський для них незрозумілий, і вони чекають другого туру виборів", - вважає Бондаренко.

Варто зазначити, що на тій же прес-конференції чинний президент Петро Порошенко сказав, що президентський пост в Україні може зайняти позасистемний кандидат, і це явище не унікальне. При цьому він назвав Зеленського "віртуальним кандидатом".

"А то, що у нас в першому турі позасистемні політики отримали певні результати - це, на мою думку, приклад деяких європейських країн, це не є чимось особливим ... Треба боротися за голоси виборців. Треба накреслити конкретну програму. Саме цим ми зараз і займаємося, щоб були дебати, щоб українці робили свідомий вибір, не купували кота в мішку, вибирали реального, а не віртуального кандидата ", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Курт Волкер заявив, що США не підтримали жодного з кандидатів у президенти України, але будуть співпрацювати з тим, кого обере український народ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський прибув до Франції на зустріч із Макроном

Також Знай.ua писав, Тимошенко звернулася до Зеленського і Порошенка та порадила чинному президенту не вплутуватися в чуже шоу, а шоумену перестати "знищувати честь і гордість президентського статусу".