Сполучені Штати Америки не підтримали жодного з кандидатів у президенти України. У США заявили, що будуть співпрацювати з тим, кого обере український народ.

Про це заявив спеціальний представник Держдепу США Курт Волкер на особистій сторінці у соціальній мережі Twitter.

"США не підтримують жодного з кандидатів. Ми підтримуємо принципи і працюватимемо з будь-ким, кого обере український народ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Відомо, що раніше Курт Волкер закликав підтримати чинного президента України Петра Порошенка. Однак у своєму відеозверненні на Київському безпековому форумі, що відбувся в четвер, 11 квітня, він сказав, що США виступають за дотримання демократичних принципів, але не підтримують когось із кандидатів.

Курт Волкер
Курт Волкер

"Ми вітаємо український народ з успішним проведенням першого туру виборів президента. Бажаємо вам успіхів у проведенні другого туру президентських виборів, а також парламентських восени. Традиційно США не висловлюють підтримку жодному з кандидатів на виборах, втім, виступають за дотримання принципів", - зазначив Волкер

Він також підкреслив, що США підтримують Україну в розвитку основ демократії, в економічних реформах, в боротьбі проти корупції та розвитку сильного суверенної безпечної держави. Волкер наголосив на необхідності дотримуватися Мінських домовленостей.

Курт Волкер
Курт Волкер

"На наше чітке переконання, Мінські угоди повинні бути повною мірою реалізовані. До сих пір Росія не виявляла бажання це зробити. Але ми й далі готові до участі, до того, щоб зробити все можливе для сприяння переговорам, введення миротворців, щоб допомогти жителям сходу України повернутися до мирного життя", - підкреслив представник США.

Нагадаємо, що "Порошенко владу віддавати не збирається": журналіст розповів про можливі сценарії, виборів може не бути.

Як повідомляв "Знай.uа", Тепер фура з кокаїном обсипає Зеленського: "Штаб Порошенка пробиває чергове дно".

Також "Знай.uа" писав, що команда кандидата в президенти Володимира Зеленського висунула вимоги чинного глави держави Петра Порошенка.