На Кримський міст може чекати катастрофа, оскільки російські окупанти забили палі моста лише на глибину 55 метрів, а необхідно було на тисячу, пише Апостроф.

"Палі в 55 метрів – це висота 18-поверхового будинку. Палі довжиною в 18 поверхів, як ви уявляєте взагалі такеможна забити? Можна знайти такий копер, який починав бити палю з висоти 18-поверхового будинку, щоб вона йшла строго вертикально, і не було перекосів? Тому такі палі називаються буро-набивні", – повідомив кандидат геолого-мінералогічних наук, незалежний експерт Юрій Медовар в інтерв'ю.

За його словами, для цього потрібно пробурити свердловину і залити в неї бетон.

Експерт підкреслив, що Російська Федерація вже не зможе кардинально убезпечити міст.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Міст складається з частин. Його основа – опори, а на них – полотно. Полотно можна зміцнювати, як хочеш, а ось опори… Що зараз вже можна зробити, якщо палі стоять? Ще поставити? Тоді судноплавства не буде. Адже там одна опора тріснула, але її зміцнили стяжками", – зазначив Медовар.

"Якщо будуть тріщати опори далі, значить, будуть лити бетон і стягувати її. Але в такому випадку опора буде ставати важче і впливати на просідання, і ті палі, які розраховувалися на один вагу, а виходить інший, стануть просідати. Тут цілий комплекс проблем. От є поняття "пекла". В геологічному відношенні ат – це Керченську протоку, де виліпили цей міст. Виліпити можна абсолютно все, навіть ракету з гною, але вона ж не полетить", – резюмував він.

Нагадаємо, у Путіна злякалися не на жарт - поруч з Кримом помітили військовий літак США.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Як пишуть видання агресора, до берегів півострова наблизився літак радіоелектронної розвідки США Boeing RC-135.

Видання посилаються на інформацію моніторингового ресурсу Plane Radar, який повідомив про наближення літального апарату до Кримського мосту. Зазначається, що за деякими відомостями, літак злетів з бази в Греції для розвідувальних заходів.

Нагадаємо, у мережі показали свіжі фото, як руйнується Кримський міст.

Як повідомляв портал Знай.uа експерт пояснив, чому Кримський міст завалиться вже скоро.

Знай.uа писав окупанти намагаються хоч якось відтягнути неминуче обвалення гнилий конструкції кримського мосту.