Експерт із мостобудування розкрив правду про технологію будівництва Кримського мосту та пояснив, чому на "гордість Путіна" очікує неминуча і близька загибель.

Кримський міст
Кримський міст

Про це в ексклюзивному інтерв'ю "ФАКТАМ" розповів знаменитий мостобудівник, автор двох українських проектів моста через Керченську протоку Георгій Росновський.

Експерт вважає, що Керченський міст побудували не в тому місці і за найгіршим з існуючих проектів, тому він може не витримати всіх передбачуваних навантажень.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

За словами Росновського, він, як автор двох проектів моста через Керченську протоку, висловлював думку росіянам щодо цього так званого "будівництва століття".

"Я сам дзвонив російським колегам пояснював, що в цьому місці будувати не можна. Там мулисте дно. Палі потрібно забивати на велику глибину. Буде льодохід, і міст може просто не витримати. Та ще й, з точки зору судноплавства, висота мосту - маленька, прольоти - вузькі", - підкреслив експерт.

Однак до його думки не прислухалися і відповіли, що рішення вже прийнято.

Кримський міст
Кримський міст

Причиною того, що був обраний найдешевший з проектів будівництва моста, вважає експерт, - в тому, що при створенні мостового переходу відмили немаленьку частину коштів.

"Думаю, що на будівництві Керченського мосту в Росії відмили величезну кількість грошей. Тому і вибрали. Ви зверніть увагу, хто є підрядником будівництва - "Стройгазмонтаж". Їх пов'язують з близьким другом Путіна Аркадієм Ротенбергом. Як фахівці-мостобудівники вони - нуль", - нарікає Георгій Росновский.

путін
путін

Міст побудований украй неякісно - не дарма зараз по ньому не дозволяють рух вантажівок, пускають тільки легкові автомобілі, резюмує експерт.

Нагадаємо, новина про те, що перший потяг по залізничній частині побудованого окупантами Керченського мосту пройде 9 грудня 2019 року, змусила жителів анексованого півострову дуже довго сміятися.

Як повідомляв раніше Знай.ua, один з жителів анексованої Керчі виклав в мережу відео з мостом і розповів новини про будівництво залізничної його частини.

Також Знай.ua писав про те, що у анексованому Криму російські окупанти почали масово штрафувати водіїв авто "швидкої допомоги" за перевищення швидкості під час поїздки за викликом хворого.