Кандидат у президенти України Володимир Зеленський шокований тим, що у Франції загорівся Собор Паризької Богоматері.

Своїми переживаннями політик поділився в Instagram.

"Нотр-Дам - це цілий всесвіт. Цілий пласт світової культури, створений багатьма поколіннями. Просто нескінченно шкода, що ми його втрачаємо. Мої співчуття президентові Макрону, всім французам, всім людям, які цінують світову культурну спадщину. Шок і біль для всіх нас", - підписав фотографію Зеленський.

Варто нагадати, що Шпиль палаючого Собору Паризької Богоматері остаточно обвалився. Про це вже пишуть у ЗМІ публікують знімки найвизначнішого архітектурного творіння в язиках полум'я.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На кадрах з місця події видно густі клуби білого диму, що піднімається від даху будівлі. За деякими даними, пожежа могла початися на будівельних лісах під час виконання ремонтних робіт у храмі. Інформації про постраждалих поки немає.

Мер Парижа Енн Ідальго у своєму Twitter написала: "У соборі Нотр-Дам в Парижі страшний пожежа.

Як повідомляє Reuters, через пожежу рятувальні служби звільнили від людей всю прилеглу до церкви територію. Очевидці повідомили, що спочатку на вершині готичного собору з'явився дим, а потім навколо двох дзвіницею спалахнуло полум'я.

"Телеканал France 2 повідомив, що поліція розглядає інцидент як нещасний випадок", — повідомляє агентство.

Собор Нотр-Дам сьогодні перебуває на реконструкції: деякі секції будівлі перебували під лісами, а минулого тижня бронзові статуї були зняті для відновлювальних робіт.

Нагадаємо, Горить Собор Паризької Богоматері

Як раніше повідомляв "Знай.ua", У Зеленського терміново звернулися до українців

Також Знай.ua" писав про те, що Зеленський відповів Джемілєву на всі питання по Криму