Український політик та громадський діяч, лідер політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко розповів, що буде із Верховною Радою після можливої перемоги кандидата Володимира Зеленського. Про це він розповів в інтерв'ю Politeka.

Так політик розповів, що Зеленський може розпустити Верховну Раду одразу після інавгурації, а то й раніше.

"Які підстави до дочасних виборів в Раду - от Верховна Рада не голосує за найважливіші закони, але якщо інавгурація буде після 27 травня, то ймовірний президент Зеленський уже не зможе розпустити Верховну Раду, звичайно...", - розповів він.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я дивлюся на депутатів і думаю - що уже буде, ви відсиділи 4 роки у Раді, що один місяць вам вирішить. Оце "місце сидіння" мене дістає. От один молодий депутат почав говорити, що це неправильно, бо не зовсім чітко, мовляв, в Конституції не дуже зрозуміло, що таке набуття повноважень. А я думаю, що вам не чітко? Набуття повноважень - з моменту прийняття присяги. 21 квітня вибори - є термін, який передбачає підбиття підсумків - протягом місяця інавгурація. Наприклад, 1 травня ми знаємо офіційні результати. То що, до розпоску 30 днів чекати? Сенсу немає", - заявив Томенко.

Нагадаємо, лідер партії "Рідна країна" прокоментував "досягнення" чинного президента Петра Порошенка та його команди за 5 років перебування при владі.

Томенко відзначає, що головним успіхом команди влади називають реформу децентралізації. Також вважається, що визначальну роль у цій історичній для громадян справі зробили депутати прогресивної і народної більшості ВР.

Нагадаємо, Микола Томенко висловив свою позицію щодо другого туру виборів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі розгораються суперечки з приводу прийнятого президентом рішення про звільнення губернатора Одеської області Максима Степанова.

Також Знай.ua писав про те, що столиця продовжує потерпати від управлінських рішень київської влади.