У мережі розгораються запеклі суперечки з приводу прийнятого чинним українським президентом рішення про звільнення губернатора Одеської області Максима Степанова. До них приєднався і Микола Томенко, який на своїй сторінці в Facebook написав: "Для України має діяти правило: важливо, хто стане Президентом, але надважливо, як обмежити Президента. В історії зі звільненням Максима Степанова з посади голови Одеської ОДА Петро Порошенко порушив статтю 118 Конституції україни: "... голови місцевих державних адміністрацій звільняються ... Президентом за поданням Кабінету Міністрів". У Конституції немає "відсторонення".

ДЛЯ УКРАЇНИ повинно діяти правило: важливо хто стане Президентом, але надважливо як ОБМЕЖИТИ Президента В історії із...

Geplaatst door Микола Томенко op Maandag 8 april 2019

Варто нагадати, що з цього приводу висловлювався раніше і сам Степанов, який свій пост залишати не збирається і вважає указ президента нашої країни незаконним. Губернатор розповів, що під час візиту Порошенка в Одеську область 5 квітня глава держави пропонував йому написати заяву про звільнення за власним бажанням, однак Степанов відмовився. З цієї причини Степанов не звертає уваги на протизаконне рішення і має намір продовжити виконання своїх обов'язків.

Порошенко і Степанов

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відповідаючи на питання про те, чи готовий він до наслідків непокори президенту, Степанов зазначив, що він сильна людина і зможе витримати будь-який тиск, навіть якщо він буде спрямований з боку Порошенка.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що напередодні другого туру президентських виборів в нашій країні мережу шокувала цікава інформація. Як стало відомо, Порошенко не має наміру розраховуватися з працівниками своїх штабів, агітаторами та "сіткою".

Як повідомляв портал "Знай.uа": представники Національної громадської телерадіокомпанії України в понеділок, 8 квітня, провели переговори з командою Зеленського, в ході яких обговорили майбутні офіційні дебати.

Також "Знай.uа" писав, що кандидат в українські президенти Володимир Зеленський звернувся до військовослужбовців нашої країни, в ході чого подякував за підтримку. Крім того, він розповів, як планує розвивати українську армію.