Ніч перед виборами з суботи на неділю видалась безсонною для багатьох, зокрема, для працівників суду. Адже Шостий апеляційний адміністративний суд з 21 години почав розгляд позову адвоката Андрія Хилько. Позов стосується "визнання порушень у підкупі виборців та скасування рішення ЦВК №153 від 30.01.2019 про реєстрацію кандидата Зеленського". Щойно прийнято рішення суду.

На засіданні суду розглянуто справу адміністративного позову Хілька Андрія до кандидата на пост президента України Володимира Зеленського. Його звинуватили у заклику до виборців, розміщеному у соцмережі Фейсбук. Заявник інспектував НСК "Олімпійський" і вияснив, що існують невідомі списки виборців кандидата Зеленського.

Винесено рішення, що допис Зеленського у соцмережі не підпадає під обмеження. І відповідно не здійснював закликів, а лише повідомив громадянам про способи отримання квитків - запрошення на дебати. І є оціночними доводами позивача. У задоволенні позовних вимог відмовлено.

Згідно діючого законодавства, навіть, якби було порушення, то максимальним покаранням могло бути лише попередження, а не зняття кандидата з виборів. Тому, виборам завтра бути.

Здається, вся Україна чекала рішення суду. Прихильники Володимира Зеленського намагались поспілкуватись із позивачем, аби зрозуміти мету таких його дій.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як відомо, позивачем у справі виступив спостерігач за виборами на одному з округів Андрій Хилько. Він заперечує, що пов'язаний з Порошенком.

У суді розглянули позов з вимогою скасувати реєстрацію Володимира Зеленського як кандидата в президенти.

Зеленський на дебатах

Політологи практично в один голос кричали, що підкуп виборців не є підставою для скасування судом реєстрації кандидата на пост президента.

У позові йдеться "про визнання порушення у підкупу виборців та скасування рішення". Перший тур пройшов 31 березня, позов можна було подати відразу, але ж ні, дочекались критичної дати, напередодні другого туру виборів, які відбудуться завтра, 21 квітня.

Зеленські

Нагадаємо, змушують стояти в черзі не просто так: нова схема фальсифікації на виборах, про це повинен знати кожен.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленського хочуть зняти з виборів.

Також портал "Знай.ua" писав, Олена Зеленська терміново звернулася до українців.