Триває другий тур виборів президента, українці можуть віддати свій голос за одного з кандидатів до 20:00. Тим часом у штабі Володимира Зеленського оприлюднили явку українців на виборах.

Про це повідомляють власні кореспонденти "Знай.ua".

Інформацію про явку виборців оприлюднили в ході брифінгу в штабі Зеленського. Згідно з цими даними, вже проголосували 46, 96% українців. У трійку лідерів за активністю ввійшли Запорізька область, Київська та Дніпропетровська.

У ході брифінгу команда Зеленського також наголосила на можливих фальсифікаціях. Зокрема, зазначили, що на деяких бюлетенях порушили алфавітний порядок розміщення кандидатів. Також команда лідера президентських перегонів застерігала від того, що на дільницях можуть створювати штучні черги. Це робиться для того, але людина не стала чекати й не проголосувала, а її голос пізніше сфальсифікували.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Зазначимо, що за даними Центральної виборчої комісії. У другому турі виборів президента в Україні явка виборців на 15:00 становила 45,27%. Команда Володимира Зеленського закликала у соцмережах збільшити ці цифри.

"Ми маємо збільшити ці цифри — зробимо найбільшу явку! Ви маєте стати частиною історії — йдіть голосувати!"- йдеться у дописі "Зе!Команди" у Telegram.

Відомості про активність виборців в Центрвиборчком передали 118 виборчі округи. У Дніпропетровській області проголосували 50,61% виборців, у Харківській області - 48,42%. У Донецькій області проголосували 45,25% виборців. У Миколаївській області активність виборців склала 49,15%.

вибори в Україні
вибори в Україні

Відзначимо, що у Львівській області проголосували 38,27% виборців, а в Полтавській області - 50,44%, в Києві - 46,26%.

Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 та працюватимуть до 20:00. Взяти участь у волевиявленні мають право всі громадяни України, яким виповнилося 18 років. Громадяни, які хотіли проголосувати не за місцем реєстрації, перед цим повинні були пройти відповідну процедуру, яка дозволяла змінити місце волевиявлення.

Зазначимо, що підрахунок голосів ЦВК розпочнеться після 20:00 після закриття дільниць. Водночас з'являться і перші результати екзит-полів (в 20:00 і 22:00).

Нагадаємо, Кучма дав цінну пораду майбутньому президенту.

Як повідомляв "Знай.ua", перші години виборів президента 2019: незаконна агітація, "поїдання" бюлетеня та смерть на дільниці.

Також "Знай.ua" писав про те, що українські захисники наголошують, що захищають Батьківщину, щоб виборці могли без проблем проголосувати, вибравши своє майбутнє.