В неділю, 21 квітня, в Україні проходить другий тур виборів президента, за крісло глави держави борються два претенденти — шоумен Володимир Зеленський і чинний лідер Петро Порошенко.

Зеленський і Порошенко
Зеленський і Порошенко

Виборчі дільниці відкрилися в 8:00 працюватимуть до 20:00. Взяти участь у волевиявленні мають право всі громадяни України, яким виповнилося 18 років. Громадяни, які хочуть проголосувати не за місцем реєстрації, перед цим повинні були пройти відповідну процедуру, яка дозволить змінити місце волевиявлення.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Підрахунок голосів ЦВК розпочнеться після 20:00 після закриття дільниць. В цей же час з'являться і перші результати екзит-полів (в 20:00 і 22:00).

Вже стали відомі регіони-лідери по явці виборців:

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще
  • Запорізька область – 24,62%;
  • Миколаївська область – 22,95%;
  • Дніпропетровська область – 22,86%;
  • Луганська область – 22,71%;
  • Полтавська область – 22,53%.

вибори в Україні
вибори в Україні

Регіонами-аутсайдерами по явці виборців стали:

  • Закарпатська область – 8,64%;
  • Івано-Франківська область – 10,81%;
  • Чернівецька область – 10,9%;
  • Тернопільська область – 11,6%;
  • Львівська область – 12,14%.

Нагадаємо, що ніч перед виборами з суботи на неділю видалася безсонною для багатьох, зокрема, для працівників суду. Адже Шостий апеляційний адміністративний суд з 21 години почав розгляд позову адвоката Андрія Хилько. Позов стосується "визнання порушень у підкупі виборців та скасування рішення ЦВК №153 від 30.01.2019 про реєстрацію кандидата Зеленського". Як тільки прийнято рішення суду.

Володимир Зеленський, гуморист, кандидат в президенти України
Володимир Зеленський, гуморист, кандидат в президенти України

На засіданні суду розглянуто справу адміністративного позову Хілька Андрія до кандидата на пост президента України Володимира Зеленського. Його звинуватили у заклику до виборців, розміщеному в соцмережі Фейсбук. Заявник інспектував НСК "Олімпійський" і з'ясував, що існують невідомі списки виборців кандидата Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.uа, наближається той день, коли Україна дізнається ім'я свого президента - нового чи старого.

Також Знай.uа писав про те, що після повідомлень про те, що дружина Володимира Зеленського потрапила в базу "Миротворець" через її пости на сторінці в соціальній мережі Facebook, українці підняли неймовірний шум.