Журналісти показали, як голосують українці за кордоном - трансляцію волевиявлення емігрантів та заробітчан можна переглянути у режимі онлайн.

Вибори президента 2019

Українці, які голосують у другому тур президентських виборів на дільницях у Польщі, від самого ранку стоять у чергах, аби проголосувати.

Відповідне відео оприлюднили на сторінці посольства України у Facebook .

У Варшаві відкрилася закордонна виборча дільниця #900069.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще
Geplaatst door Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі op Zaterdag 20 april 2019

На кадрах видно, що біля українського посольства у Варшаві черги утворилися ще до відкриття дільниці, яка розташована у приміщенні відомства. За словами очевидців, охочих проголосувати у другому турі виборів більше, ніж у першому турі.

Вибори президента України на закордонній виборчі дільниці 900069. м. Варшава. Польща. Частина 2 #ВибориБезКордонів #вибори2019

Geplaatst door Українці в Польщі Ukraińcy w Polsce op Zondag 21 april 2019

Крім Варшави, громадяни України, які перебувають у Польщі, можуть віддати свій голос у консульствах у Любліні, Кракові і Гданську.

Черги також утворилися у чеській Празі. Там українці почали сходитися до посольства за півгодини до відкриття дільниці. За словами посла України в Чехії Євгена Перебийніса, перед відкриттям дільниці у Празі комісія та виборці заспівали гімн України.

Відкрилася виборча дільниця і в Африці. Ця закордонна дільниця організована в місті Гома на базі військової частини та розташована в таборі українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго.

"18 окремим вертолітним загоном на цей день сплановано таким чином, щоб кожен український миротворець мав змогу здійснити волевиявлення", - йдеться у повідомленні 18 окремого вертолітного загону Конго ДР Конго.

Окрім того, в Австралії відкрилася перша виборча дільниця на другому турі виборів президента України.
Виборча дільниця №900001 розташована у будівлі українського посольства в Канберрі. Раніше там закликали голосувати всіх українців, які проживають в Австралії та Новій Зеландії.

Нагадаємо, у день другого туру виборів президента в неділю, 21 квітня, голосування українців стартувало досить інтенсивними темпами.

Як повідомляв раніше Знай.ua, кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський віддав свій голос на одній із дільниць столиці України.

Також Знай.ua писав про те, що у неділю, 21 квітня, в Україні проходить другий тур виборів президента, за крісло глави держави змагаються два претенденти — шоумен Володимир Зеленський і чинний лідер Петро Порошенко.