У неділю, 21 квітня, українці обрали нового президента. За даними національного екзит-полу Володимир Зеленський впевнено обійшов опонента з результатом 73,2% голосів виборців. Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян привітав Зеленського українською мовою.

Про це Пашинян написав на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Twitter.

"Щиро вітаю Володимира Зеленського з переконливою перемогою на демократичних виборах президента України!", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Пашинян висловив сподівання на розвиток стосунків між двома країнами.

"Упевнений, на цій посаді ви, Володимире Олександровичу, докладете усіх зусиль, щоб дружні стосунки між Вірменією та Україною набули нового рівня та слугували нашим народам! Бажаю вам успіхів!", - додав прем'єр Вірменії.

Привітали Володимира Зеленського з перемогою у другому турі з розгромними 73,2% вже і лідери інших країн. Так, УП повідомляє, що Зеленський вже провів телефонні переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном. Американський дипломат Курт Волкер також повідомив, що президент США Дональд Трамп зателефонував Володимиру Зеленському після оголошення результатів екзит-полів.

Еммануель Макрон
Еммануель Макрон

Також повідомляється, що посол Франції Ізабель Дюмон приїхала в штаб кандидата в президенти України Володимира Зеленського, який за результатами екзит-полів, переміг у другому турі виборів.

Також у штабі Зеленського з'явився посол Естонії в Україні Герт Антсу. Пізніше там з'явилася депутат Європарламенту Ребекка Хармс.

Нагадаємо, після голосування на одній із виборчих дільниць столиці, команда "Слуги народу" Володимира Зеленського зібрала штаб на засідання.

Як повідомляв "Знай.ua", російський комік надихнувся перемогою Зеленського і серйозно планує йти в президенти.

Також "Знай.ua" писав, як світові ЗМІ відреагували на перемогу Зеленського: ганьба для політичної еліти.