Як відомо, 21 квітня відбувся другий тур виборів президента України. За даними Національного екзит-полу впевнену перемогу здобув Володимир Зеленський, який набрав 73,2% голосів виборців. Як відреагували на цю новину найбільш авторитетні західні ЗМІ?

CNN

Американське видання написало про коміка і новачка у політиці, який зумів перемогти на президетских виборах в Україні. Петра Порошенка вони називають шоколадним магнатом.

ВВС

ВВС написало для англомовних читачів, що український комік переміг на виборах президента. Вони написали про Петра Порошенка як про лідера, який створив для України курс в Європу і повалив проросійську політику країни.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Le Figaro

Французьке видання Le Figaro пише про перемогу коміка як про божевільну подію на політичній карті світу.

"Володимир Зеленський переміг завдяки цифровій та антиполітичній кампанії. До останньої хвилини Петро Порошенко вважав, що його опонент – це маріонетка Коломойського і Троянський кінь Кремля", – повідомляє видання Le Figaro.

The Guardian

Британська газета The Guardian описала результати без эмоційного забарвлення.

The Washington Post

Американська газета написала про Зеленського як про телезірку без політичного досвіду. Вони описали творчий шлях шоумена і похвалили Порошенка за гідне прийняття поразки.

Reuters

Інформагенство відзначило, що Петро Порошенко болісно сприйняв поразку. Крім того, вони описали побоювання банкірів, які не розуміють, чого очікувати від України після виборів.

Gazeta Wyborcza

Польське видання написало про уявний зв'язок Коломойського і Зеленського. Вони також нагадали, що Порошенко - один з найбагатших людей України.

Associated Press

Інформагенство пише, що результати виборів - ганьба для української політичної еліти, адже актор зумів перемогти досвідченого політика.

Нагадаємо, Зеленський зробив заяву щодо Луценка.

Раніше Знай.uа повідомляв, Зеленський заговорив про нове призначення Порошенка.

Також Знай.uа писав, експерти спрогнозували курс валют після перемоги Зеленського.