Перемога на виборах для Володимира Зеленського була найлегшою частиною, оскільки тепер йому доведеться відразу залагоджувати конфлікт з Росією, повертати полонених моряків, формувати коаліцію в парламенті. Про це написали на сайті CNN.

У повідомленні йдеться: "Розібратися в тому, за що насправді виступає Зеленський у внутрішніх справах, нелегко, до того ж не легше - щодо міжнародних питань, в тому числі щодо майбутніх відносин з Росією".

Володимир Зеленський

Що стосується втручання Росії у виборчий процес, то воно хоч і було, але не таких масштабів, як заявлялося: "Можливо, Кремль вирішив просто відсидітися і простежити, як українці знімають Порошенко, людину, з якою Росія, можливо, відчуває, що більше не може вести справи".

Що стосується переліку питань, за які новообраному президенту потрібно відразу ж взятися, то це стане "рішення киплячого конфлікту з Росією на сході України, а також повернення 24 моряків, захоплених Росією біля Керченської протоки в листопаді". Крім того, не варто забувати про повернення окупованих територій Донбасу, про що з Москвою можна спілкуватися через Медведчука для позбавлення від західних санкцій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Володимир Зеленський

Також автор пише: "Однак, це та сфера, де команді Зеленського доведеться ступати обережно, щоб уникнути того, щоб не виглядати недосвідченою і наївною або, що гірше, зрадницькою в очах патріотичних українців, яким можуть не подобатися переговори з Росією".

Як відзначають спостерігачі, одним з найбільш складних питань для Зеленського стануть переговори з розрізненими парламентськими фракціями, що допоможе заручитися підтримкою Верховної Ради. Старший науковий співробітник Інституту міжнародних досліджень Мелінда Харінг зазначила: "Для Зеленського перемога була легкою частиною. Складною частиною завдання для нього стане створення коаліції в парламенті, інакше робота його адміністрації не буде успішною. Та скоріше всього, це буде неможливим для нього протягом найближчих шести місяців враховуючи передвиборну кампанію політичних партій на майбутніх виборах у Верховну Раду".

Володимир Зеленський

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці зробили свій вибір у другому турі і його переможцем став шоумен Володимир Зеленський. Ми опублікували його повну біографію, щоб ви змогли оцінити його шанси стати успішним президентом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Зеленський здобув перемогу на ділянках у Варшаві та Гданську. Чинний глава держави Петро Порошенко в свою чергу отримав першість на дільницях у Кракові та Любліні.

Також "Знай.uа" писав, що астрологи пророкують, що Україна стане дійсно демократичною країною в наступні 5 років правління Зеленського.