Президент Франції Еммануель Макрон і переможець президентських перегонів в Україні Володимир Зеленський домовилися і далі розвивати двосторонній діалог між країнами, в тому числі взаємні візити. Про це стало відомо з повідомлення адміністрації президента Франції за результатами проведеної напередодні телефонної розмови Макрона з Зеленським, повідомляє Укрінформ.

В офісі президента Франції відзначили: "Президент Республіки і пан Зеленський домовилися, відразу після передачі влади в Україні, про зміцнення двосторонніх відносин, включаючи можливості візитів в обидві країни".

Еммануель Макрон

Крім того, Макрон високо оцінив демократичні процеси в Україні, які продемонструвала виборча кампанія і обидва тури виборів президента. У Макрона підкреслили: "Президент Республіки в черговий раз підтвердив підтримку з боку Франції продовження реформ в Україні, боротьби з корупцією та зміцнення верховенства права".

Французький лідер акцентував увагу на прихильності до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, згідно визнаних кордонів і дотримання Мінських домовленостей. Для цього французький лідер висловив прагнення Франції і далі спільно з Німеччиною працювати над врегулюванням конфлікту в "нормандському форматі".

Популярні новини зараз
Яких захворювань можна уникнути, з'їдаючи по одному банану на день: ви здивуєтеся Комунальники запроваджують новий спосіб оплати рахунків: для українців шанс заощадити Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок
Показати ще

Володимир Зеленський

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці зробили свій вибір у другому турі і його переможцем став шоумен Володимир Зеленський. Ми опублікували його повну біографію, щоб ви змогли оцінити його шанси стати успішним президентом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": після того, як Володимир Зеленський здобув впевнену перемогу на президентських виборах, набравши понад 73% голосів виборців, українці задалися питанням про те, якими будуть перші кроки новообраного гаранта. Ми опублікували 10 питань, які він має намір вирішити в першу чергу.

Також "Знай.uа" писав, що багато українців почали активно цікавитися особистим життям Володимира Зеленського, який здобув впевнену перемогу на президентських виборах. Не менш цікава громадянам нашої країни і його дружина Олена Зеленська.