На вчорашньому засіданні парламенту, 25 квітня, було прийнято закон, який забороняє українцям ставити домашні СЕС на землі. Цікаво, що спочатку народні депутати відмовлялися від цієї поправки, але потім все ж з третьої спроби підтримали її.

Всього за цей скандальний законопроект проголосував 251 нардеп, проти було всього двоє і утрималося 7 осіб. Левову частку тих хто підтримав, склало, звичайно, нинішня більшість.

Знай.ua пропонує побачити всіх цих політиків поіменно. Країна має знати своїх «героїв» в обличчя.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також відзначимо, що за словами голови Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрія Геруса, домашні приватні СЕС несуть менше шкоди і більше користі для енергосистеми: середній розмір такої сонячної станції зараз становить 21 кВт, вони сприяють енергоефективності та розвивають середній клас - розмір інвестицій в такі проекти становить 15-20 тисяч доларів.

При цьому Антимонопольний комітет України в цей же день дозволив компанії "ДТЕК Нафтогаз" купити у VS Energy більше 50% акцій "Київобленерго" і "Одесаобленерго". Про це повідомляють "Наші гроші". За оцінкою видання, після цієї покупки, група Рината Ахметова перевищила поріг 35% на ринку постачання електроенергії, що є ознакою монополії.

Іншими словами - кому-то все, а комусь нічого. Висновки робіть самі!

Як повідомляв раніше Знай.ua, на неоднозначну ініціативу міністерства енергетики звернув увагу голова Асоціації споживачів енергетики Андрій Герус.

Також Знай.ua писав про те, що спікер Зеленського Дмитро Разумков назвав закони, які складають основу політики команди.