Петро Порошенко та Володимир Зеленський разом на передвиборчу агітацію до першого туру витратили 728 мільйонів гривень. Виборчий фонд Порошенка становив 585 мільйонів гривень і поповнювався лише власними коштами. Це в 4 рази більше, ніж розмір фонду Зеленського, який становив 156 мільйонів і фінансувався з різних джерел.

Рух ЧЕСНО провів аналіз остаточних фінансових звітів учасників другого туру виборів Президента.

Під час передвиборчої кампанії до першого туру Порошенко поповнив рахунок свого виборчого фонду на 584,5 мільйона гривень. Джерелом інформації про те, чи справді Порошенко міг самостійно профінансувати масштабну виборчу кампанію, залишається декларація кандидата. Чинний Президент за 2018 рік задекларував близько мільярда гривень отриманих дивідендів. Проте лише офіційні видатки Порошенка на передвиборчу кампанію до кінця першого туру сягнули понад 800 мільйонів гривень. За цифрами в його декларації, 122 мільйони було витрачено на рекламу ще в минулому році.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Найбільша сума коштів із виборчих фондів обох кандидатів пішла на телерекламу. У Зеленського на просування на ТБ спрямували близько 107 мільйонів (75% витрат), у Порошенка – 329 мільйонів (56% усіх витрат).

Ще досить вагомою статтею видатків для кандидатів було розміщення зовнішньої реклами. Переможець президентських виборів Володимир Зеленський витратив на розміщення реклами на вулицях 22,5 мільйона (16% усіх витрат). Ці кошти отримала одна компанія – ТОВ "Концепт Медіа".

У свою чергу Петро Порошенко задекларував, що витратив 58,2 мільйона (10% усіх видатків) на розміщення зовнішньої реклами під час передвиборчої агітації до першого туру.

Обоє кандидатів здійснювали транзакції на користь НСК "Олімпійський" (по 1,7 мільйона кожен) за проведення дебатів 19 квітня. Порошенко, крім цієї суми, також оплачував організацію заходу на стадіоні 14 квітня.

Нагадаємо, Володимир Зеленський: біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика.

Як повідомляв раніше Знай.ua, новоспечений президент України Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.