Ведучий програми "Гроші" Олександр Дубінський пояснив, з якої причини в Нацраду з телерадіомовлення раніше призначався Юрій Артеменко, при цьому чиновник вже пішов у відставку, пише Страна.

Журналіст розповів: "Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка в Нацраду для того, щоб той контролював ЗМІ в інтересах самого Порошенка і його оточення. Сама по собі Нацрада як контролюючий орган повинен бути. І структура, і закони для його роботи написані правильно. Але влада призначає туди свою людину не для забезпечення прозорості роботи або правильного регулювання ринку телерадіомовлення, а для того, щоб виконувати задачі цькування неугодних ЗМІ, які ставлять в адміністрації президента. Нацрада Артеменка саме така".

Юрій Артеменко

Дубінський також припустив, що відставка голови Нацради переслідує певну мету - уникнути розслідування за фактом роботи на цій посаді, а також кримінальної відповідальності за незаконні рішення.

Журналіст підкреслив: "Він розуміє, що звільнення може призвести до розслідування його діяльності, а як ми розуміємо, дєлов за час своїх повноважень у Нацраді він накоїв чимало, і я впевнений - там є що розслідувати. Не секрет, що Артеменко виконував замовлення влади з системного "загону" каналів, які критикували Порошенка. Його запросто можна притягнути до відповідальності за перевищення службових повноважень".

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Олександр Дубінський

Дубінський переконаний, що Артеменко планує перебратися в США і навіть підшукує собі житло. Журналіст зазначив, що ця країна навряд чи видасть колишнього чиновника Україні. Що стосується нового голови Нацради Горковенка, то його Дубінський назвав куратором "порохоботів". Його призначення на цю посаду журналіст назвав "просто якийсь п*ець".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український блогер Михайло Чаплига розповів подробиці зустрічі Володимира Зеленського з головами партій. Він також зазначив, що найбільш адекватним на зустрічі з новообраним президентом був Новінський.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомий український політолог Юрій Романенко висловився з приводу так званих "порохоботів". Він зазначив, що вони все раптово кудись пропали і не пишуть хвалебні пости про Порошенка.

Також "Знай.uа" писав, що перший президент нашої країни Леонід Кравчук дав цінну пораду новообраному гаранту Володимиру Зеленському про те, як повернути мир на Донбасі.