На сайті мністерства закордонних справ України опублікували лист, у якому закликають Раду Європи не йти на поступки Росії, дії якої призвели до кризи організації.

Про це йдеться в оприлюдненому прес-службою заяві МЗС з нагоди 70-річчя з дня заснування РЄ. Дипломати підкреслюють, що Рада Європи повинна дбати насамперед про справжню демократію.

"Однак мусимо з сумом констатувати, що до 70-ї річниці організація підійшла в кризовому стані, викликаному, насамперед, руйнівними діями Російської Федерації, її агресією проти України і прямим фінансовим шантажем Ради Європи з метою досягнення своїх антидемократичних зовнішньополітичних цілей", – сказано у повідомленні.

"Україна сподівається, що за десятиліття роботи і випробувань СЕ отримав достатньо сили і здорового глузду, щоб і далі залишатися взірцем демократії, а не зустріти своє 70-річчя в напівзруйнованому скомпрометованому стані, безпідставно поступившись на користь найбільшого держави-порушника свої принципи і норми", – наголосили в українському МЗС.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

У відомстві зазначають, що Україна із свого боку залишається відданою взятим на себе у рамках Ради Європи зобов’язанням.

Рада Європа відкрила шлях до подальшої інтеграції на Європейському континенті, а її стандарти стали дороговказом у захисті демократичних цінностей.

"Ця криза стала справжнім викликом для Організації та поставила її перед вибором – залишитися відданою власним цінностям і принципам, або піддатися на шантаж і погрози та поставити під сумнів набуті за 70 років довіру й авторитет. Україна сподівається, що за десятиліття роботи та випробувань Рада Європи набула достатньо сили та здорового глузду, щоб і надалі залишатися взірцем демократії, а не зустріти своє 70-річчя у напівзруйнованому скомпрометованому стані через безпідставні поступки на користь найбільшої держави-порушниці її принципів та норм", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Зеленського будуть давити Росію санкціями: нас запевнили у повній підтримці.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Коломойський розповів, що зробить із Зеленським після інавгурації.

Також Знай.ua" писав про те, що Зеленського призвали"попрощатися" з Радою.