Екс-генпрокурор України Віктор Шокін розповів про своє звільнення, корупції у вищих ешелонах влади і "зрадника Луценка"

Шокін детально розповідає, як повернувся в Генпрокуратуру після Евромайдана.

"Все дуже просто. Влітку 2014 року мені зателефонував голова ГПУ Ярема, і попросив під'їхати до нього, переговорити. Я не знав тоді, про що йдеться. А він сказав, що є така думка - мене призначити заступником."

Крім того, екс-генпрокурор поділився думкою на рахунок чуток, які говорять про те, що він і Порошенко є кумами.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Не знаю, звідки це взялося, у нас немає ніяких родинних зв'язків. Я розумію, що розповіді про те, що я кум Порошенка вже стали мемом, але це повна маячня. Ніколи не хрестив його дітей, а він - моїх. Я Петру Олексійовичу неодноразово говорив про це в очі, особливо коли він просив, щоб я пішов з посади глави ГПУ: "Розумієте, всі вважають, що я ваш родич. І хоча ми знаємо, що це не так, з боку все може виглядати так, ніби ви свого кума прибираєте, причому необгрунтовано. І що подумають ваші друзі і соратники, якщо ви кума свого звільните? До вас буде негативне ставлення". Воно так і вийшло, в кінцевому рахунку. Але ніякого кумівства насправді не було."

Шокін впевнений, що 2 мільйони доларів, які були виділені на реформу генеральної прокуратури, вкрали.

"Носили 16 березня, а до цього велася службова перевірка. Просто ніхто не міг собі уявити ці обсяги розкрадань. Тиск було такий, ніби я і особливо мій заступник Юрій Севрук разом зриваємо конкурс, щоб "стара гвардія" залишилася на місці.

Колишній генпрокурор також не забув згадати і Юрія Луценка:

"Луценко рятує себе, він така людина по натурі - кого він тільки не зрадив, починаючи з Олександра Мороза. Думаю, він розуміє, що всі кримінальні справи по "Burisma" і Злочевського при ньому закрили незаконно."

І додає, що у Луценка непростий характер.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

"Думаю, що ще зрадить, це був тільки початок. Звичайно можу помилятися, але якщо людина за характером зрадник... Він же мене й підсидів! Я знаю, як він став гепрокурором і як стояв на колінах перед Порошенко в Японії "Поставте мене, я буду робити все, що завгодно". Я такого ніколи не обіцяв, у мене була тільки одна умова - кадри буду сам призначати. Ми про це домовилися, хоча до цього всі генпрокурори водили в АП претендентів на посади, починаючи від прокурорів областей - для "співбесіди". Така була моя тактика. Та й взагалі, я б не повернувся з пенсії, якщо б мене самого не попросили про це"

Нагадаємо, Лесів розповів Зеленському, як позбутися від колишньої влади

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Підопічних Луценка пограбували поки ті розважалися

Також Знай.ua" писав про те, що Мережу підірвала ідея дочки Шокіна