Заступник директора державного підприємства "Укрспецекспорт", який входить до складу концерну "Укроборонпром" потрапив під приціл. Особистістю посадовця зацікавились у розслідуванні Bihus.info. Незважаючи на скромну зарплатню, Павло Старинець розкішно живе.

Офіційно ніколи не мав бізнесу і вже 15 років присвятив "Укрспецекспорту". Посадовець мешкає в елітному маєтку площею 630 квадратних метрів з басейном, будинком охорони та гостьовим будинком у селі Музичі під Києвом.

Будинок був придбаний 2014 року, коли Старинець у середньому отримував 25,6 тисяч гривень на місяць офіційно. Однак за документами маєток належить мамі. Тому посадовець його і не декларує.

До слова, мама працювала бухгалтером у Нацбанку і тепер отримує пенсію у розмірі 150 тисяч гривень на рік. Експерти з нерухомості оцінили вартість маєтку у 8 млн грн. плюс 2-5 тисяч доларів на місяць необхідно витрачати на обслуговування маєтку.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Батьки Старинця живуть у багатоповерхівці. А журналістам пояснили, що колись батько займався бізнесом - будував курятники, там і заробив на маєток для сина.

Топ-посадовець "Укроборонпрому" задекларував лише одну машину – Honda CR-V 2008 року випуску. Але журналісти з'ясували, що він користується Land Rover Sport, яка у дилерів коштує 1,5 млн грн. Цим автомобілем возять дітей посадовця до школи, хоча зареєстрована вона на іншу людину.

Ще одним Land Rover з номерами 7877, але з іншими буквами, володіє цивільна дружина Старинця. Свою другу половинку та її машину посадовець також не вніс до декларації, хоча виховує з нею трьох спільних дітей.

Характерно, що всі автомобілі у Старинця мають однаковий номерний знак. Сам Павло Старинець для роботи використовує службову Toyota Highlander з номерними знаками 7878, зареєстровану на "Укрспецекспорт". Її придбали за 1,6 млн грн. державних коштів. Підприємство також оплатило "пунктик" - придбання номерних знаків з улюбленими для керівника цифрами.

Журналісти побачили, що Toyota Highlander щодня їздить до елітного рибного ресторану Fisher для вирішення питань. Цього ресторану в декларації посадовця "Укроборонпрому" немає. За інформацією журналістів, власником ресторану є племінник Старинця Коваленко.

Про незадекларовані автівки та бізнес посадовець не просто відмовився говорити, він втік від розслідувачів.

Нагадаємо, влада відтягує інавгурацію Зеленського: команда слуги народу відповіла жорстко

Як повідомляв раніше "Знай.ua", Володимир Зеленський вразив "мешканців" Верховної Ради: "Вперше нормальний президент".

Також "Знай.ua" писав про те, що Зеленського можуть позбавити частини повноважень: що ризикує втратити президент.