Радник новообраного президента України Володимира Зеленського з питань енергетики Андрій Герус відповів на критику попередньої дати інавгурації - 19 травня, яку пропонував сам Зеленський.

Нещодавно Володимир Зеленський зустрівся зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм. Головним питання зустрічі стала дата проведення інавгурації. Новообраний президент пропонував провести її 19 травня. Однак деякі почали стверджувати, що це невдала дата, адже на кожну третю неділю травня припадає День пам'яті жертв політичних репресій. Та Андрій Герус нагадав, що минулого року у цей день відзначали День Європи. Святкування тривали впродовж 18, 19 та 20 травня, а минулого року саме на 20 травня відзначали День пам'яті жертв політичних репресій.

Андрій Герус

"Третя субота травня - День Європи в Україні. У минулому році святкування дня Європи розтягнулося на 18-20 травня. Були фестивалі, змагання, турніри, концерти, в тому числі організовані міністерствами і різними адміністраціями. Багато з тих концертів проходили і в день пам'яті жертв політичних репресій - 20 травня 2018. Ніхто з сьогоднішніх моралізаторів були помічені в спробах зупинити святкування і музичні концерти. Ніяких фейсбук-постів, ніяких заяв. А ось для процедури демократичної зміни Президента їм цей день поганий", - заявив Герус.

Радник Зеленського дорікнув представникам чинної влади, що "патріоти-чиновники" не перестають красти у країни.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Під час одягнути вишиванку, пустити фальшиву сльозу, показово поцілувати прапор, з надривом прокричати патріотичне гасло, на хайп зачекінитися з Богом в потрібній церкві - поширені риси деяких сьогоднішніх "політичних еліт". При цьому паралельно такий "патріот" намагається щось у своєї держави вкрасти або продати якесь рішення проросійському олігархові. Патріотів у владі багато, а ось Україна чомусь бідна і найбільш корумпована Країни Європи - як же так?" - підкреслив він.

Попри те, що минулого року на 20 травня припав День пам'яті жертв політичних репресій, в кожній області проходили урочисті заходи присвячені Дню Європи. Так на сайті Київської міської адміністрації був опублікований анонс заходів. Тоді, в День пам'яті адміністрація міста провела безліч фестивалів і конкурсів.

Нагадаємо, що команда Зеленського готує революційний закон.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", Володимир Зеленський вразив "мешканців" Верховної Ради: "Вперше нормальний президент".

Також "Знай.ua" писав про те, що у Зеленського назвали найперший пріоритет на посаді президента: неочікуваний вибір.