Парубія запідозрили у можливому нецільовому використанні бюджетних коштів. Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, який напередодні обговорив інавгурацію з Володимиром Зеленським, зацікавились у НАБУ. Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит Українських новин.

За інформацією видання, Парубія підозрюють в розтраті коштів під час поїздки в Катар.

Відомо, що 10 квітня 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості щодо Парубія з приводу нецільового витрачання коштів у ході поїздки в Катар.

"10.04.2019 уповноваженою особою Національного бюро на виконання ухвали слідчого судді Солом'янського суду Києва від 02.04.2019 по справі внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо ознак злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 210 Кримінального кодексу", - сказано у відповіді.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Відтак, наразі ведеться досудове розслідування.

Госбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо спікера Верховної Ради Андрія Парубія і декількох співробітників Апарату парламенту за перевищення влади або службових повноважень. Кримінальне провадження розпочали ще 31 січня.

Як відомо, Андрій Парубій відпочивав на дорогому південному курорті. Про це повідомив журналіст Олександр Дубінський в соцмережах. За словами Дубинського, Парубій жив в Катарі у п'ятизірковому готелі Intercontinental Doha. А вартість відпочинку за 7 ночей в цьому готлі становить 71 300 гривень.

"Не забудьте внести в декларацію", - підписав Дубинський відео, на якому видно Парубія.

Сплавка-сплавкой, война-войной, но очень хочется на моле. Спикел ВЛ Палубий. Сегодня. Intercontinental Doha 5* 71 300 гливен / 7 ночей Не забудьте внести в деклалацию.

Geplaatst door Александр Дубинский op Zaterdag 6 april 2019

Нагадаємо, у Зеленського прокоментували призначення нового командувача ООС: до Порошенка є питання.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський написав потужного листа Парубію через інавгурацію: 19 травня і крапка.

Також портал Знай.ua писав, полк "Азов" святкує п'яту річницю з дня заснування.