Партію "Об'єднання "Самопоміч" активно залишають народні депутати. Не пройшло й місяця після того, як "Самопоміч" покину нардеп Єгор Соболєв разом із Семенченком, як про вихід з неї заявили ще 5 нардепів.

У середу, 8 травня, народні депутати Вікторія Войціцька, Олександр Данченко, Іван Мірошніченко, Олена Сотник та Олександр Опанасенко вирішили вийти з партії "Об'єднання "Самопоміч".

Про це повідомив у Facebook сам лідер політсили, мер Львова Андрій Садовий а також одна з депутатів.

"Зустрілись з групою депутатів від "Самопомочі" - Оленою Сотник, Вікторією Войціцькою, Олександром Опанасенком, Іваном Мірошніченком. Скайпом долучився Олександр Данченко. Колеги висловили бажання надалі перейти в статус позапартійних депутатів", - пише Садовий.

Садовий додав, що на зустрічі вони домовилися - до кінця каденції депутати все ж залишаться у фракції "Самопоміч" у Верховній Раді.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Домовились співпрацювати в будь-яких форматах, до яких нас приведе майбутнє. Дякую за співпрацю і нехай щастить!" - резюмува Садовий.

Чому так сталося і що послужило причиною такого масового відтоку від фракції пояснила одна з п’яти нардепів - Вікторія Войціцька.

За її словами, більшість членів фракції "Самопоміч" протягом року багато разів зустрічалися з керівництвом партії щодо проблемних питань, але безрезультатно.

"Зокрема, щодо відсутності прозорих процесів та прийняття рішень в партії, щодо втрати ідеологічного базису, щодо звалювання в популізм заради утримування політичного рейтингу та відсутності чіткої стратегії для України й бажання стати дійсно загальноукраїнською партією", - наводить приклади депутат.

"На жаль, жодна з запропонованих пропозицій по врегулюванню викликів та впровадження стратегії розвитку політичної сили не були реалізовані, жодні з домовленостей не виконано", - зазначає вона.

Войціцька зауважила, що на даному етапі "наше бачення шляху для захисту майбутнього українців кардинально відрізняэться від позиції партії".

"Тому політичні шляхи розходяться, що не виключає плідної співпраці в інших форматах й нашого перебування у фракції "Самопоміч" до завершення повноважень, які нам делегували люди", - додала вона.

Ми, члени фракції “Об’єднання “Самопоміч”, Вікторія Войціцька, Олександр Данченко, Іван Мирошниченко та Олена Сотник,...

Geplaatst door Вікторія Войціцька op Woensdag 8 mei 2019

Нагадаємо, Садовий зробив важливу заяву про розпад "Самопомічі"

Як повідомляв портал Знай.ua, депутати з фракції "Самопоміч" підготували законопроект щодо обмеження повноважень президента.

Також Знай.ua писав, відомий український блогер Ліза Богуцька заявила, що мер Львова Андрій Садовий вирішив відплатити переможцю виборчих перегонів Володимиру Зеленському за угоду, яка не відбулася в першому турі.