Нещодавно звільнена з-під арешту народний депутат Надія Савченко прокоментувала судовий процес над нею та керівником "Офіцерського корпусу" Володимиром Рубаном, а також імовірну співпрацю із новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Надія Савченко
Надія Савченко

Про це повідомляє "Страна".

Савченко повідомила, що на початку слухання у вівторок, 7 травня, прокуратура спробувала взяти обвинувачених під арешт і звернулася з відповідним клопотанням до суду, але отримала відмову.

Наразі відомо, що наступне засідання призначено на 31 травня 2019.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Надія Савченко
Надія Савченко

Журналістам стало відомо, що Надія Савченко після звільнення протягом 8 днів ходила до прокуратури. Надреп прокоментувала це так:

" На прийом до Юрія Луценка я теж намагалася потрапити. Але з інших питань. За рік мого незаконного утримання під вартою він як генпрокурор не відповів на жоден мій депутатський запит. Я як народний депутат відправила в Генпрокуратуру величезну кількість інформаційних та контролюючих запитів, так як здійснювала депутатський нагляд за безліччю справ, які точно так само фальсифікуються, як і моє. Я намагаюся захистити громадян України, які звертаються до мене за допомогою і повідомляють про свавілля прокуратури, судів та слідства.Тому я пішла до Юрія Луценка запитати, що відбувається. У нього немає юридичної освіти, можливо, він забув закон про депутатської діяльності? Нехай перечитає. Може бути, він забув свої обов'язки Генпрокурора?", - відзначила Савченко.

Надія Савченко
Надія Савченко

"Судовий процес буде цікавим. Але не швидким. У нас багато звернень і заяв, які ми попросимо суд розглянути. Як все закінчиться? Я вважаю, що нас виправдають. Тому, що немає складу злочину, все було надумано", - додає політик.

Окрім того, Савченко висловилася з приводу можливої співпраці з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

"Якщо дивитися з точки зору закону, Порошенко п'ять років був не легітимним президентом. Адже жителі Криму і Донбасу голосувати не могли. Тому вибір на користь Зеленського український народ зробив свідомо і правильно. Я не хочу одразу ставати до нього в опозицію, як багато інших політиків. Навпаки, готова допомогти реалізувати його ідеї, які відповідають концепції зміни політичної системи. Наприклад, закон про проведення референдумів. Якщо він готовий боротися, моя партія - Суспільно-політична платформа Надії Савченко - буде йому допомагати", - резюмувала нардеп.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко, яка є позафракційним у Верховній Раді, зробила гучну заяву.

Як повідомляв раніше Знай.ua, звільнена з-під арешту народний депутат Надія Савченко повернулася на роботу у Верховну Раду України.

Також Знай.ua писав про те, що Савченко заявила, що буде брати участь у парламентських виборах, які вже восени відбудуться в Україні.