За словами Гриценка, в процесі буде дуже багато корупції, а контроль над перевіркою машин – фіктивним.

Голова "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко розповів, що ініціатива відновити обов'язковий техогляд для автомобілів є бажанням влади незаконно наживатися на цьому, як це було до 2011 року.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Беручи до уваги те, що обов'язковий технічний огляд автомобіля – це одна з вимог до євроінтеграції України, необхідно займатися перевіркою тільки тих машин, які їдуть в ЄС.

Про це Гриценко написав у своєму Facebook.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

За його словами, він ще в 2009 році розробив законопроект про скасування техогляду для приватних авто. Оскільки цей процес загруз у корупції, а незаконний продаж талонів приніс збитків на 100 мільйонів. Гриценко каже, що багато водіїв купували талони, щоб не витрачати час та власні нерви.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

"А навіть якщо хтось і проходить огляд, то ніякий талон-папірець не гарантує і не може гарантувати справність машини протягом двох років", - зазначив політик.

Гриценко стверджує, що Юрій Луценко, який в той час був главою МВС, не хотів скасування технічного огляду, хоча був в курсі, що лише 3-5% ДТП траплялися через технічний стан автомобіля. Однак в 2011 році обов'язковий техогляд все ж таки скасували.

"Тепер сьогодення. Уряд Гройсмана, тепер уже в особі не МВС, Міністерства інфраструктури, вирішив знову відновити техогляд. Розмістив на сайті Міністерства законопроект. Так само раз на два роки. Тепер вже через інші уповноважені структури. Які знову-таки будуть визначати чиновники, хоч і іншого Міністерства. Така ж велетенська корупційна історія, тільки тепер подається як вимога євроінтеграції...", - зазначив Гриценко.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Політик зазначає, що необхідно провести консультацію з європартнерами і пояснювати їм, що відновлення технічного огляду машин призведе до корупції у цій сфері, а цього не можна допускати.

"Якщо наші машини їдуть за кордон і там є певні вимоги партнерів щодо техогляду - добре, тоді ці і тільки ці машини перед виїздом перевіряйте, але не все підряд і не кожні два роки, щоб морочити голову мільйонам водіїв заради набивання кишень чиновників!" – підбив підсумки політик.

Нагадаємо, Гриценко вивалив всю правду про Порошенка

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Гриценко назвав наступну ціль фейків Кремля

Також "Знай.ua" писав про те, що Гриценко загнав Порошенко в кут