Якого числа і де саме: у Верховній Раді чи в іншому місці, відбудеться інавгурація обраного президента України Володимира Зеленського, - досі не знає ніхто. У Верховній Раді зареєстрували вже п'ятий проект постанови щодо проведення інавгурації Зеленського.

У п'ятницю, 10 травня, нардеп Олександр Сугоняко зареєстрував проект постанови про проведення урочистого засідання парламенту, присвяченого складенню присяги новообраним президентом Володимиром Зеленським. У документі зазначено дату проведення 1 червня.

Проект №10270-4 "Про проведення Верховною Радою України урочистого засідання з нагоди складення присяги Українському народові новообраним Президентом України 1 червня 2019 року" розміщено на сайті Верховної Ради.

Як зазначається у графі "Дата та стан проходження", Верховна Рада одержала проект і наразі його передали на розгляд керівництву.

Текст документа поки що не оприлюднено.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Пройшло уже 19 днів після виборів, а з датою інавгурації Володимира Зеленського досі не визначились.

За законом, дата вступу на посаду глави держави має бути не пізніше, ніж через 30 днів після оголошення результатів виборів. Центральна виборча комісія офіційно оголосила результати другого туру президентських виборів та визнала Зеленського обраним президентом України 30 квітня.

Нагадаємо, попередні президенти склали присягу через різну кількість часу після оголошення результатів виборів: Леонід Кравчук став президентом через 4 дні, Леонід Кучма – через 9. А після другого терміну — 16 днів. У 2004-му Віктор Ющенко став президентом через 26 днів. А у Віктора Януковича на підготовку пішло 14 днів. Петро Порошенко вклався в 13 днів.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського розповіли, кого ми побачимо у Раді після інавгурації

Також Знай.ua писав, що інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського може відбутися 19 травня.