Перші кадрові призначення і законодавчі ініціативи в новому уряді стануть відомі після інавгурації Володимира Зеленського. Про це у середу, 8 травня, заявив спікер новоспеченого президента Дмитро Разумков.

"Думаю, що перші кадрові пропозиції і законодавчі ініціативи навряд чи повинні звучати в день інавгурації, це не зовсім той момент, коли потрібно озвучувати ці речі. Але те, що це має статися у найближчому майбутньому після інавгурації, думаю, так", – заявив Разумков.

Крім того, за його словами, глави зовнішньої розвідки і служби безпеки України залишаться у таємниці до самого призначення.

"Але якщо ми говоримо про службу зовнішньої розвідки, то там не потрібен парламент, президент може прийняти самостійне рішення. Я боюся провокацій", – заявив спікер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також Разумков підкреслив, що нового главу адміністрації президента України буде оголошено після інавгурації Зеленського.

"Що стосується глави адміністрації президента, то як Зеленський може зараз назвати його ім'я і призначити на посаду, якщо він ще не вступив у свої повноваження. Тому кандидатура на голову адміністрації президента теж буде озвучена незабаром після інавгурації президента", – сказав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський може ініціювати скасування процесу декомунізації українських міст. Про це стало відомо завдяки заяві радника Дмитра Разумкова.

Раніше Знай.uа повідомляв, нещодавно звільнена з-під арешту народний депутат Надія Савченко прокоментувала судовий процес над нею і керівником "Офіцерського корпусу" Володимиром Рубаном, а також ймовірну співпрацю з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Також Знай.uа писав, новообраний президент України Володимир Зеленський 9 травня у мережі опублікував зворушливий пост, присвячений Дню перемоги над нацизмом. Про це стало відомо завдяки повідомленням Telegram-каналу "Команда Зеленського".