У п'ятницю, 10 травня, відбувся допит чинного президента Петра Порошенка у справі розстрілів на Майдані.

Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу ZIK.

За його словами, домовленість про допит була ухвалена напередодні.

"Як мені повідомили, вже слідчі допитують. Можливо вже й завершили допитувати Президента", – розповів Горбатюк.

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ уточнив, що слідчі вперше допитали Порошенка ще в листопаді 2016 року, проте президент не підписав протоколу, зазначивши, що має іншу зустріч і підпише наступного дня.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Однак, того "наступного дня" так і не настало.

"Якщо протокол не підписаний, то ми не можемо долучити його до матеріалів кримінальної справи. Не дивлячись на сотні нагадувань, на жаль, з того часу не відбулося жодної зустрічі. Кожен раз ми отримували запевнення, що протокол буде підписано. Три місяці назад я вже особисто включився у цей процес і писав прес-секретарю Святославу Цеголку. Знову всі кажуть "Так", – зазначив гість програми.

Як зауважив прокурор, щоб отримати реакцію було застосовано крайній захід - звернутися до ЗМІ.

"Порошенко був викликаний повісткою, як для підписання протоколу, так і у слідчих виникли додаткові питання для допиту у якості свідка. Порошенко не з’явився, але це мало свій результат. Відразу через годину після мого виступу, хтось з помічників зв’язався зі слідчим і визначились, що вони домовляться про конкретну зустріч у п’ятницю", – розповів Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, 7 травня чинний президент Петро Порошенко не з'явився на допит у генеральну прокуратуру, куди його викликали напередодні.

Як повідомляв портал Знай.ua, в ГПУ заявили, що можуть силою привести Порошенка на допит.

Також Знай.ua писав, Луценко пояснив, чому Порошенко не з'явився на допит